Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap har fått metoo-henvendelser om enda en partiprofil

Ap har fått bekymringsmeldinger om en profilert partimann.

NYE SAKER: Jonas Gahr Støre og Ap behandlet ferdig Giske-varslene på torsdag. Nå er det kommet henvendelser mot en annen profilert Ap-politiker, etter det Dagbladet erfarer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE SAKER: Jonas Gahr Støre og Ap behandlet ferdig Giske-varslene på torsdag. Nå er det kommet henvendelser mot en annen profilert Ap-politiker, etter det Dagbladet erfarer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kvitterte Arbeiderpartiet ut varslene mot Trond Giske. Partiet konkluderte med at den tidligere nestlederen har brutt retningslinjene om seksuell trakassering i flere saker.

Men sterke krefter i Ap mener opprydningen ikke er over med Giske-sakens foreløpige konklusjon: De mener det trengs et oppgjør med dårlig oppførsel fra andre Ap-politikere også.

- Dersom vi skal ta et oppgjør med ukulturen i partiet, så kan det ikke bare gjelde Trond Giske. Vi må gjøre dette skikkelig, én gang for alle, sier en Ap-kilde.

Bekymring om ny sentral Ap-politiker

Partisekretær Kjersti Stenseng fortalte nylig at partiet har mottat et tjuetalls metoo-saker, hvor under halvparten gjelder Trond Giske.

Dagbladet vet at én av de resterende sakene på partiledelsens bord gjelder bekymringsmeldinger om en annen sentral Ap-politiker.

Partikontoret har mottatt både skriftlige og muntlige henvendelser om mannen, etter det Dagbladet vet.

Mannen avviser

Dagbladet har vært i kontakt med Ap-politikeren. Han avviser kategorisk alle påstander om ufin oppførsel.

- Jeg har full tiltro til at det vil være ordentlige prosesser. Om noen mener noe om meg så skal vi selvfølgelig ta det gjennom de riktige prosessene, sier mannen til Dagbladet.

Henvendelsene om mannen er koblet til metoo-kampanjen og gjelder pågående sjekking på partiarrangementer, tidvis mot yngre kvinner i skjeve maktforhold, etter det Dagbladet forstår.

Partikontoret er blitt informert om både spesifikke episoder på partifester flere år tilbake og fått mer generelle bekymringer rundt mannens oppførsel på fest.

I motsetning til Giske-saken er verken skriftlige eller muntlige bekymringsmeldinger sendt inn av personer som selv har opplevd ubehag med mannen, men av tredjeparter som mener de har observert ufin oppførsel.

Dagbladet har vært i kontakt med en kvinnene som er omfattet av den skriftlige henvendelsen. Kvinnen ønsker ikke å la seg intervjue og har valgt å ikke varsle partikontoret om episoden.

Samtaler med partikontoret

Dagbladet har også vært i kontakt med en av kvinnene som har gitt sin bekymringsmelding til partiet. Kvinnen sier hun har sendt inn bekymringsmelding på vegne av andre: Selv har hun ikke opplevd noe ubehagelig.

- Jeg har sett ham oppføre seg svært upassende på fest ved flere anledninger. Jeg har valgt å si ifra til partikontoret slik at kvinnene som har opplevd ham skal slippe å stå i det selv, sier hun.

Fire andre Ap-kilder hevder også overfor Dagbladet at de har sett mannen oppføre seg ufint.

Partisekretær Kjersti Stenseng sier hun ikke vil kommentere saken.

- Generelt kan jeg si at varsler håndteres forløpende i tråd med partiets retningslinjer, sier Stenseng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!