Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap har gått tilbake 11 prosentpoeng på under ett år

- Det er vanskelig for velgerne å skjønne forskjellene mellom politikken til regjeringen og det største opposisjonspartiet.

RASER PÅ MENINGSMÅLINGER: Arbeiderpartiet, under ledelse av Jonas Gahr Støre, har gått tilbake 11 prosentpoeng de siste ti månedene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RASER PÅ MENINGSMÅLINGER: Arbeiderpartiet, under ledelse av Jonas Gahr Støre, har gått tilbake 11 prosentpoeng de siste ti månedene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går tilbake til en oppslutning på 32,2 prosents oppslutning på ANBs januarmåling. De siste ti månedene her partiet gått tilbake hele 11 prosentpoeng.

Den siste måneden er tilbakegangen på 3,3 prosentpoeng. Samtidig går Høyre fram 3,7 prosentpoeng til 25,3 prosent. Endringene er større enn målingens feilmargin.

Valgforsker Anders Todal Jensen sier årsaken til nedgangen for Arbeiderpartiet kan være at de fører en utydelig opposisjonspolitikk.

- Det er vanskelig for velgerne å skjønne forskjellene mellom politikken til regjeringen og det største opposisjonspartiet, sier han.

For de øvrige partiene er endringene små. Frp får en oppslutning på 17,5 prosent (-0,8), SV 4,1 (+0,9), KrF 4,2 (-0,2), Sp 5,4 (-0,6), Venstre 4,1 (+0,8), Rødt 2,5 (+0,6) og MDG 4,3 (+0,5).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media