- Ap har ikke tatt stilling

- Britt Hildeng tar ting ut av lufta. Arbeiderpartiet har ennå ikke tatt stilling i opera-saken, sier stortingsrepresentant og andre nestleder i kulturkomiteen, Grethe Fossum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed setter hun stortingsrepresentant og leder i Oslo Ap, Britt Hildeng, kraftig på plass. Hildeng uttalte til Dagbladet i går at hun regner med at Arbeiderpartiet vil gå imot opera på Vestbanen.

- Britt Hildeng går altfor langt - for å si det mildt. Arbeiderpartiet har verken vedtatt eller gått inn for noe i opera-saken ennå. Vi skal først ha et seminar i partiet, før saken kommer opp i sentralstyret, påpeker Grethe Fossum.
Fossum legger ikke skjul på at opera-saken kan bli internpolitisk tøff for Arbeiderpartiet. Fagbevegelsen går inn for lokalisering på Youngstorget, Oslo Ap støtter Bjørvika, mens de to tidligere kulturministrene for Arbeiderpartiet, Åse Kleveland og Turid Birkeland, varmt har støttet Vestbane-alternativet.

- To momenter kommer til å bli viktige for oss. Det ene er prislappen, det andre at Arbeiderpartiet har vedtatt ny opera innen år 2005. Jeg antar at Arbeiderpartiet har et standpunkt klart umiddelbart etter påske, sier Grethe Fossum.