Ap har mistet 1500 medlemmer på ett år

- Et tungt år for Arbeiderpartiet, sier partisekretær Kjersti Stenseng om 2017.

ALVORLIG: 2017 ble et tungt år for Ap. Nå ser partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng fremover. Her er de på pressekonferansen etter tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet i starten av januar, der varslersakene mot nestleder Trond Giske var tema. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
ALVORLIG: 2017 ble et tungt år for Ap. Nå ser partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng fremover. Her er de på pressekonferansen etter tirsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet i starten av januar, der varslersakene mot nestleder Trond Giske var tema. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Ap i 2016 hadde 54 856 medlemmer, er medlemsmassen redusert med 1533 medlemmer på ett år, til 53 323.

Det viser tall Dagbladet har fått tilsendt fra partikontoret.

- 2017 ble et tungt år for Arbeiderpartiet. Den store oppgaven for oss framover er å mobilisere medlemmer, sympatisører og velgere for våre politiske løsninger. Vi opplever stort engasjement blant medlemmene våre for at vi sammen skal få til dette, skriver partisekretær Kjersti Stenseng i en epost til Dagbladet via partikontorets kommunikasjonsstab.

Nedgang

Medlemstallet har krøpet nedover siden 2015, da Ap hadde 57 602 medlemmer.

Det har imidlertid svingt fra år til år, og en gjennomgang av de historiske medlemstallene til partiet, viser at man ikke skal lenger tilbake enn 2013 før tallene var enda lavere enn i dag, helt nede på 52 661 medlemmer.

Statsviter Jo Saglie synes det er vanskelig å si noe om hva nedgangen skyldes i- men sier det er naturlig å tenke at utviklingen burde vært motsatt for et opposisjonparti et valgår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer