Ap har tapt over 100 000 velgere siden valget

Arbeiderpartiet taper velgere til alle partier. Slik går velgerstrømmene.

HAR TAPT TIL ALLE: Etter et dårlig valg i fjor høst, har Ap fortsatt å falle på meningsmålingene. En oversikt over velgerstrømmen, viser at Ap taper velgere til alle partier og til gjerdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR TAPT TIL ALLE: Etter et dårlig valg i fjor høst, har Ap fortsatt å falle på meningsmålingene. En oversikt over velgerstrømmen, viser at Ap taper velgere til alle partier og til gjerdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På forrige meningsmåling gjennomført av Ipos for Dagbladet, klokket Ap inn en oppslutning på 22, 2 prosent – det var nok en bunnrekord for Ap, den dårligste oppslutningen siden desember 2002.

Med utangspunkt i meningsmålingene de siste seks månedene, har Ipsos nå laget en oversikt som viser velgerstrømmen og for Aps vedkommende - hvor velgerne blir av.

Oversikten viser tydelig at Arbeiderpartiet taper velgere til absolutt alle de andre partiene. I tillegg har et stort antall tidligere velgere satt seg på gjerdet.

- Ap mistet velgere til alle partier, særlig de rødgrønne og Høyre. Sånn sett viser dette litt av forklaringen på Aps tilbakegang. I alle fall hvor velgerne er blitt av, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Dagbladet.

I absolutte tall er det SV som stjeler flest velgere, med en velgerstrøm på 25 000 velgere fra storebror Ap. Deretter følger Sp med 20 000 og Rødt med 11 000 velgere.

Men Ap blør velgere også over til høyresiden. Høyre får rundt 6 000 velgere fra Ap og KrF over 8000 velgere.

Se grafikk nederst i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer