Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-Helga: - Akseptabelt svar AUF-leder: - Ikke godt svar

Ap-uenigheten fortsetter.

- AKSEPTABELT: Helga Pedersen beskriver svaret fra Sylvi Listhaug som akseptablet. AUF-leder Mani Hussaini mener derimot at svaret ikkee er godt nok, og er heller ikke enig i tolkningen av at Pedersen er tilfreds med svaret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- AKSEPTABELT: Helga Pedersen beskriver svaret fra Sylvi Listhaug som akseptablet. AUF-leder Mani Hussaini mener derimot at svaret ikkee er godt nok, og er heller ikke enig i tolkningen av at Pedersen er tilfreds med svaret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet): Mandag skrev Dagbladet om asylspliden internt i Ap, hvor flere fylkesledere gikk hardt ut mot Aps utydelige linje i asylpolitikken. Beskjeden var klar: Tydeliggjør Ap's politikk og vis distanse til Frp.

Men nesten en uke seinere fortsetter uenigheten å prege Arbeiderpartiet.

I forrige uke sendte Helga Pedersen (Ap) et brev til innvandringsminister Sylvi Listhaug der Pedersen ber statsråden redegjøre for blant annet hvilke fakta og vurderinger som ligger til grunn for at hun kan si at Russland er et trygt tredjeland.

- Akseptabelt svar Onsdag kom svaret fra Listhaug, og i går uttrykte Helga Pedersen en forsiktig tilfredshet med svaret.

- Dette er et akseptabelt svar som innebærer klare forpliktelser. Vi har fått en mer detaljert forklaring på hva som ligger bak Sylvi Listhaugs forsikring om at regjeringens praksis er i tråd med folkeretten og asylforliket på Stortinget, sa Pedersen til Dagbladet i går, og la til:

- Jeg mener vi har fått forsikringer om at de har hentet inn faglige råd fra departement og andre deler av embetsverket. Regjeringen sier at det for de fleste vil være trygt, men at for enkelte vil det være en risiko knyttet til retur, og da gjøres det individuelle vurderinger. Dette forplikter, regjeringen er ansvarlig for at disse viktige vurderingene blir gjort, sier Pedersen til Dagbladet.

- Ikke godt svar Det var altså en forsiktig håndsrekning til Sylvi Listhaug, selv om Pedersen også presiserte at de er mot to av innstrammingstiltakene som Listhaug foreslo i romjula.

Men i motsetning til Pedersen, var AUF-leder Mani Hussaini på ingen som helt måte fornøyd med svaret til Listhaug.

- Jeg oppfatter ikke at regjeringen har et godt svar på om vi bryter folkeretten når vi returnerer mennesker til Russland, sa Hussaini på NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

Programelderen konfronterte deretter Hussaini med at Pedersens hadde uttrykt tilfredshet med svaret, men AUF-lederen var ikke i den tolkningen:

- Helga Pedersen var fornøyd med at hun fikk et svar. Jeg oppfatter ikke Helga dithen at hun var tilfreds med svaret.

«Rabaldermøte» Mani Hussaini var også til stede på Ap's gruppemøte i forrige uke, som av VG i dag beskrives som et «rabaldermøte».

Ifølge VG ble det uttrykt frustrasjon og oppgitthet over det som ble oppfattet en klam omfavnelse av Frps asyl-innstramminger, noe som endte med klare instrukser til partiledelsen om å justere kursen.

«Både blant våre velgere og i vår stortingsgruppe er det tydelige og sterke meninger i denne diskusjonen» skriver Hadia Tajik i et svar til VG.

VIL HA SVAR: AUF-leder Mani Hussaini vil ha flere svar fra Sylvi Listhaug og klarere linje fra Arbeiderpartiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA SVAR: AUF-leder Mani Hussaini vil ha flere svar fra Sylvi Listhaug og klarere linje fra Arbeiderpartiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer