Ap-Helga forklarer bolig-tabben

Nestlederen innrømmer feil.

REDEGJØR FOR BOLIGROT: Helga Pedersen.
Foto Knut Falch / SCANPIX
REDEGJØR FOR BOLIGROT: Helga Pedersen. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er i dag framkommet i media at sider ved min byggesak på mitt hjemsted i Vestertana ikke er håndtert i tråd med regelverket. Dette beklager jeg, skriver Helga Pedersen i en redegjørelse etter at Dagbladet i dag avslørte at hun bodde ulovlig.

Nestlederen i Ap mener både hun og mannen har lagt vekt på å informere ansvarlige myndigheter om hvilke tiltak de aktet å iverksette.- Det har aldri vært min intensjon å omgå regelverket, skriver Pedersen.

Likevel trådte de feil og sendte ikke inn ferdigmelding da byggingen på boligen i Vestertana. Tabben fikk statsminister Jens Stoltenberg til å kreve at hun ryddet opp.

- Tok huset i bruk Fiskeriministeren forteller at hun sammen med sin samboer sommeren 2005 kjøpte en fritidsbolig i Vestertana. - Vi tok huset i bruk umiddelbart, da vi ble informert av kommunen om at man kan ha fritidsboligen som sitt faste tilholdssted i inntil 6 mnd. per år. Samtidig søkte vi om bruksendring til bolig og gikk i gang med prosessen for å få bygge 12 kvm. tilbygg på huset for å få plass til bad og et soverom, samt gravetillatelse for å legge inn vann og kloakk, da dette ikke var installert på det tidspunktet, skriver Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer