Ap hopper fram

Arbeiderpartiet går fram 4,9 og 4,3 prosentpoeng i to nye meningsmålinger. Ap-leder Jens Stoltenberg gleder seg over framgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling AC Nielsen har utført for Dagsavisen får Arbeiderpartiet 25,3 prosents oppslutning. I en annen måling Sentio-Norsk Statistikk har utført for Nationen, Klassekampen og Dagen får partiet 24,4 prosent.

De to målingene korrigerer dermed Dagbladet og MMIs måling publisert onsdag, som viste en tilbakegang på 3 prosentpoeng for Ap.

- På rett vei

- Selv om meningsmålingene i desember har variert noe, viser de fleste av dem framgang for Arbeiderpartiet. Det er gledelig, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

Stoltenberg tror framgangen skyldes at partiet har fått ro i rekkene etter landsmøtet og igjen kan konsentrere seg om de politiske sakene.

- Det gjelder først og fremst kampen mot arbeidsløsheten og sosial urettferdighet. Men meningsmålinger er meningsmålinger. Det er fortsatt et år til kommunevalget, men dette viser at vi er på rett vei, sier Stoltenberg.

Frp faller

Begge de to siste meningsmålingene har likevel fortsatt Frp som landets største parti, men partiet faller med henholdsvis 5,4 og 2,8 prosentpoeng til 27,2 og 28 prosents oppslutning.

Begge målingene har også til felles at Høyre går fram rundt 1 prosentpoeng, og er landets tredje største parti, med SV et knapt prosentpoeng etter.

Dagsavisens måling viser markert framgang for Sp, fram 1,9 prosentpoeng til 5,7 prosent, en tendens som går svakere fram i den andre målingen. KrF får rundt 8 prosent i begge målingene.

Venstre er marginalisert og har en oppslutning godt under 2 prosent i begge målingene.

Et annet miniparti på Stortinget som sliter, er Kystpartiet. I Sentio-målingen får partiet 0 prosent.