Ap i fritt fall

Det kan gå mot katastrofevalg for Arbeiderpartiet. To uavhengige meningsmålinger viser at partiet ikke har hatt så dårlig oppslutning etter krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ser alt annet enn lyst ut for Arbeiderpartiet 10 dager før valget. På en meningsmåling Opinion har gjort for Aftenposten får partiet 27,6 prosents oppslutning. Dersom partiet får så dårlig oppslutning ved valget, kommer Arbeiderpartiet til å gjøre sitt dårligste valg etter krigen.

- Det er vanskelig å kommentere en slik enkeltmåling. I disse dager får vi inn målinger fra hele landet. På noen går vi sterkt fram, på andre går vi tilbake, sier partileder Thorbjørn Jagland til NTB.

Katastrofemåling II

I de tradisjonellt røde fylkene Hedmark og Oppland faller oppslutningen om Ap dramatisk. Meningsmålinger utført for NRK og Gudbrandsdølen Dagningen viser at partiet faller rundt 5 prosentpoeng i oppslutning både i Hedmark og Oppland.

På toppen av det hele var resultatene fra årets skolevalg like deprimerende lesning. Arbeiderpartiet var, sammen med Senterpartiet, valgets tapere, og måtte se seg slått av SV, Høyre og Frp.

Men stortingsrepresentant Sylvia Brustad ser lyst på det, og trøster seg med den evige sannhet om at «måling ikke er valg».