Ap i saksa

STAVERN (Dagbladet): Arbeiderpartiet må uansett gjennomføre kontantstøtten for toåringer, dersom de overtar regjeringsmakten i nær framtid. Det hevder statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han vil ikke totalfrede den omstridte reformen, men mener det ikke er noen grunn til at den ikke skal bli gjennomført.

- Kontantstøtten er avtalefestet og lovfestet, og jeg har ingen grunn til å tro at en av avtalepartene vil bryte den kontrakten, sa statsminister Kjell Magne Bondevik på pressetreff i Stavern i går.

Det er på grunn av loven og avtalen Bondevik mener at en regjeringskrise ikke vil rokke ved kontantstøtten til toår- ingene .

Dersom det i forbindelse med budsjettforhandlingene blir regjeringsskifte vil ikke en eventuell Arbeiderparti-regjering få støtte til å endre loven om kontantstøtten.

- Det er flertall på Stortinget for denne ordningen og et regjeringsskifte forandrer ikke på det, sier han.

Han tror ikke et Senterparti i opposisjon vil bidra til å endre loven om kontantstøtte, selv om partiet tidligere har uttrykt skepsis til ordningen.

Usikkerhet

Tidligere denne uka sådde finansminister Gudmund Re-stad tvil om at kontantstøtten vil bli gjennomført som planlagt. Arbeiderpartiets nestleder Hill-Marta Solberg har tolket dette som at regjeringen er villig til å bruke kontantstøtten som forhandlingskort under høstens budsjettarbeid. Statsministeren nøyer seg med å vise til avtalen mellom regjeringspartiene, Høyre og Fremskrittspartiet.

- Jeg tror ikke det blir en så vanskelig økonomisk situasjon at regjeringen vil forandre planene om utvidet kontantstøtte, sier han.
Han mener det heller ikke er uheldig at Arbeiderpartiet nå mener at sentrumsregjeringen har åpnet døra på gløtt for samarbeid.

Vingle-Ap

Bondevik avviser at sentrumsregjeringen vil legge ut lokkemat i forslaget til neste års statsbudsjett, men han sier at regjeringen blant annet vil se på rederibeskatningen og aksjerabatten, som er viktige saker for Arbeiderpartiet.

- Arbeiderpartiet er sprikende og vanskelig å bli klok på. Nå må de avfinne seg med kontantstøtten, og da tror jeg det bør være mulig med et samarbeid til høsten.

SVERGER IKKE: Statsminister Kjell Magne Bondevik kan love at Tora på åtte måneder snart får kontantstøtten sin. Han vil derimot ikke garantere at Mamma Helene Selvåg får nyte godt av tilskuddet fram til Tora er tre år.