Ap i saksa

STAVERN (Dagbladet): Arbeiderpartiet må uansett gjennomføre kontantstøtten for toåringer, dersom de overtar regjeringsmakten i nær framtid. Det hevder statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han vil ikke totalfrede den omstridte reformen, men mener det ikke er noen grunn til at den ikke skal bli gjennomført.

- Kontantstøtten er avtalefestet og lovfestet, og jeg har ingen grunn til å tro at en av avtalepartene vil bryte den kontrakten, sa statsminister Kjell Magne Bondevik på pressetreff i Stavern i går.

Det er på grunn av loven og avtalen Bondevik mener at en regjeringskrise ikke vil rokke ved kontantstøtten til toår- ingene .

Dersom det i forbindelse med budsjettforhandlingene blir regjeringsskifte vil ikke en eventuell Arbeiderparti-regjering få støtte til å endre loven om kontantstøtten.

- Det er flertall på Stortinget for denne ordningen og et regjeringsskifte forandrer ikke på det, sier han.

Han tror ikke et Senterparti i opposisjon vil bidra til å endre loven om kontantstøtte, selv om partiet tidligere har uttrykt skepsis til ordningen.

Usikkerhet

Tidligere denne uka sådde finansminister Gudmund Re-stad tvil om at kontantstøtten vil bli gjennomført som planlagt. Arbeiderpartiets nestleder Hill-Marta Solberg har tolket dette som at regjeringen er villig til å bruke kontantstøtten som forhandlingskort under høstens budsjettarbeid. Statsministeren nøyer seg med å vise til avtalen mellom regjeringspartiene, Høyre og Fremskrittspartiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer