SIKTET FOR OVERGREP: Ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune er fast bestemt på å komme tilbake på jobb mandag - det til tross for at han er siktet for grove seksuelel overgrep mot mindreårig jente. Foto: Espen Røst/Dagbladet
SIKTET FOR OVERGREP: Ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune er fast bestemt på å komme tilbake på jobb mandag - det til tross for at han er siktet for grove seksuelel overgrep mot mindreårig jente. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

Ap i Vågå fremdeles åpne for at Øygard kan komme tilbake på jobb

Til tross for at han er siktet for alvorlige overgrep. I morgen kveld vil Vågå Arbeiderparti igjen drøfte situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den overgrepssiktede Ap-ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune har tidligere sagt at han er fast bestemt på å komme tilbake på jobb som ordfører i Vågå førstkommende mandag.

- Han er tilbake på jobb mandag 31. oktober, sa Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, til NTB i forrige uke.

Avtroppende KS-leder i Oppland, Hans Seierstad, sa tirsdag til Gudbrandsdølen Dagningen at han ville søkt permisjon om han var i en slik situasjon. Også opposisjonen og fylkespartiet mener Vågå-ordfører Rune Øygard bør søke permisjon.

Så langt har Vågå Arbeiderparti støttet ordføreren, men saken skal opp på et medlemsmøte i morgen kveld.

- Medlemmene har behov for å få informasjon og prate ut om det som har stått i mediene i senere tid. Vi vet ikke mer enn at Øygard er sykmeldt til søndag, og det er det vi forholder oss til sier Langøygard til Gudbrandsdølen Dagningen.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel.

Ifølge hennes bistandsadvokat dreier forholdet seg om flere samleier over en lang periode. Etterforskningen pågår for fullt og er ventet til å ta minst tre måneder.

Jentas bistandsadvokat mener siktelsen bør utvides til at Øygard også har misbrukt sin stilling som ordfører.

(NTB)