AP: Irak fjernes fra Trumps reiseforbudsliste

Tjenestemenn sier endringen kommer etter påtrykk fra utenriks- og forsvarsdepartementene. 

NY VERSJON: Etter å ha møtt massiv motstand etter det første innreiseforbudet, ventes det nå at Trump vil foreta endringer og legge fram et nytt forbud. Foto: Sipa Usa / NTB Scanpix
NY VERSJON: Etter å ha møtt massiv motstand etter det første innreiseforbudet, ventes det nå at Trump vil foreta endringer og legge fram et nytt forbud. Foto: Sipa Usa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tjenestemenn sier til AP at Irak ikke vil være med på den nye listen når president Donald Trump utsteder et nytt, midlertidig innreiseforbud.

Opplysningen skal komme fra det siste utkastet som er i omløp tirsdag, og det er ventet at presidenten signere det nye dekretet i løpet av de nærmeste dagene.

Fire tjenestemenn sier endringen kommer etter påtrykk fra utenriks- og forsvarsdepartementene, som ba Det hvite hus revurdere Iraks plass på listen med tanke på at landet er en viktig partner i kampen mot ekstremistgruppen IS.

Borgere fra seks andre land med overveiende muslimsk befolkning – Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria – kommer fortsatt til å være omfattet av innreiseforbudet, opplyser de anonyme kildene.

Den nye presidentordren vil også inneholde andre endringer sammenlignet med den versjonen som ble stanset i domstolene.

Syriske flyktninger er ikke lenger utestengt på ubestemt tid, men er inkludert i den 120 dager lange generelle flyktningstansen. Det nye dokumentet inneholder ingen eksplisitte unntak basert på religiøse minoriteter i landene som rammes. Kritikere kritiserte regjeringen for å favorisere kristne med ordlyden i det forrige dekretet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer