Ap-Jonas får uventet Høyre-støtte etter byggekritikk

Kritikerne har tårnet seg opp etter avsløringen om uryddigheter på Jonas Gahr Støres byggeplass. Nå kommer Aps bitreste motstander til Ap-lederens forsvar. 

HAR FÅTT KRITIKK: Høyre-veteran Michael Tetzschner forsvarer Støres investeringer.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HAR FÅTT KRITIKK: Høyre-veteran Michael Tetzschner forsvarer Støres investeringer.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre har måttet tåle massiv kritikk for investeringene han har gjort i et boligprosjekt i Oslo, etter at det i forrige uke ble avdekket forhold på byggeplassen som strider mot Ap-lederens egen politikk.

Nå går Høyre-veteran Michael Tetzschner i rette med på kritikerne, og tar Ap-lederen i forsvar.

- Jeg føler at kritikken mot Støre blir en moralisme som har som resultat at man som stortingsrepresentant ikke får delta i samfunnslivet på linje med alle andre. Det synes jeg er trist, sier Høyre-politikeren til Dagbladet.

Særlig er han kritisk til rikssynser Frank Aarebrot, som i Dagbladet har tatt til orde for at fremtredende politikere bør avstå fra investeringer i for eksempel byggebransjen, resturantbransjen og annen virksomhet som betinger offentlig løyve.

Han er også kritisk til medieomtale som han omtaler som« utrolig smålig» og «moralistisk» i kjølvannet av avsløringene på byggeplassen.

- Det er her snakk om en finansinvestering og ikke en industriell investering hvor du selv tar et direkte lederskap, og det er ikke brutt noe lovverk. Det som kjennetegner en rettsstat er at det er slik at vi har handlefrihet ut til grensene for hva som er tillatt, mens kritikk utover det blir smaksdom, en sneverssynt amatørmoralisme, hvor noen gjør seg til overinstans for enkeltes privatliv, sier Høyre-veteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer