Statsbudsjettet:

Ap-Jonas om å lokke Venstre til samarbeid: - I tvil om hva slags gulrot, frukt eller kjøtt Trine Skei Grande trenger

Ap-leder Jonas Gahr Støre tegner et bilde av Venstre som vingler etter statsbudsjettet.

FRUKT OG KJØTT: Leder i Arbeiderpartiet kommenterer Skei Grandes utsagn de siste dagene. - For tre dager siden sa hun at det var den grønneste trontalen, for to dager siden sa hun at Fremskrittspartiet var en fantastisk klimapartner, og i dag slakter hun budsjettet. Video: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 10.00 la finansminister Siv Jensen (Frp) fram statsbudsjettet for 2017. Sekunder seinere begynte reaksjonene å komme på sedvanlig vis.

Det mye omtalte grønne skiftet i statsbudsjettet, har vært gjenstand for kritikk - deriblant av regjeringens samarbeidsparti Venstre.

Heller ikke Ap-leder Jonas Gahr Støre er nevneverdig imponert over klimatiltakene i Erna og Sivs siste statsbudsjett før stortingsvalget neste år.

- Klimabiten er et veldig stort problem. Man kom til enighet om Paris-avtalen seint i 2015. Vi har ventet på hva det vil bety for oss. Vi har ventet på EU og på avtale. Men hvis du går og snakker med bedrifter og spør hva disse forpliktelsene på 40 prosent utslippskutt innen 2030, er det ingen som kan si at det er gitt et startsignal på en stor dugnad, sier Støre til DBTVs statsbudsjettsending fra Stortingets vandrehall.

- Det vil ta flere tiår for å komme dit vi må komme i løpet av 13 år, er Ap-lederens konklusjon.

Usikker på Venstre-Trine

Siden Arbeiderpartiet alene ikke på langt nær er store nok til å selv få flertall i Stortinget og dermed regjere alene, trenger Støre å se etter samarbeidspartnere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer