Du leser nå Dagbladet Pluss

Ap-Jonas ti ganger rikere enn de andre partilederne til sammen

Troner øverst blant partilederne - både på meningsmålingene og i skattelistene.

GOD FOR 50 MILL: Ap-leder Jonas Gahr Støre er klart rikest av landets partiledere. Formuen er på over 50 millioner kroner. Foto: Benjamin A. Ward
GOD FOR 50 MILL: Ap-leder Jonas Gahr Støre er klart rikest av landets partiledere. Formuen er på over 50 millioner kroner. Foto: Benjamin A. WardVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for landets største parti Arbeiderpartiet er den partilederen på Stortinget som har klart mest i inntekt og formue.

I 2013 hadde Jonas Gahr Støre en inntekt på 2,24 millioner kroner, og en formue på 50,7 millioner, viser likningstallene som kom i går.

Dagbladets gjennomgang av partiledernes eiendommer viser at han på alle måter er den rikeste av dem - i særklasse.

- Det synes jeg er helt greit. Man kan ikke bruke mot ham at han har arvet penger, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Sp-lederen er selv den av partilederne som tjente minst i 2013, med en inntekt på 655000 kroner.

Ti ganger mer

Jonas Gahr Støre leder et parti som mener at alle skal med. Da passer det kanskje bra at han betalte 1,3 millioner kroner i skatt, og er på skattetoppen blant partilederne i 2013.Mer ironisk er det at han dermed også er den som kan tjene mest på den blåblå regjeringens skattelettelser, som han selv er imot.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.