Ap-jubel for Jens

Eminent! Fantastisk! Glitrende! Begeistringen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe over sin nye leder var overveldende etter Jens Stoltenbergs debut som opposisjonsleder i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap's stortingsgruppe, som har vært hardt prøvet av snart mer enn to års opposisjonstilværelse, fallende velgeroppslutning og lederstrid, fikk i går endelig noe å glede seg over: En parlamentarisk leder som gnistret til mot både statsminister Kjell Magne Bondevik og Carl I. Hagen.

Om det blir regjeringskrise på gasskraftverksaken eller ikke, er imidlertid fortsatt helt åpent. Bondevik teller åpenbart på knappene helt fram til stortingsdebatten 9. mars.

- Matcher Bondevik

Bondevik og hans fremste våpendrager i Stortinget, KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs, inviterte gjentatte ganger Ap til samarbeid om en gasskraftløsning. Men Stoltenberg møtte invittene med en kald skulder.

Debatten om rikets tilstand i Stortinget som ble overført direkte på TV i går kveld, dokumenterte at Bondevik har fått en farlig utfordrer til makten. Hagen droppet like godt replikker til Bondevik og konsentrerte seg om landets neste statsminister, Jens Stoltenberg.

En av Stoltenbergs politiske motstandere, Venstre-leder og næringsminister Lars Sponheim, innrømmer at Stoltenberg skaper ny dynamikk i Stortinget.

- For første gang i denne perioden har Bondevik fått en utfordrer som matcher ham.

Applaus

I Ap-leiren var det bare jubel.

- Applaus er jo ikke lov i stortingssalen, men det var jo tilløp til det flere ganger. Jens var klar og offensiv, og satte seg i respekt. Det var en fantastisk debut. Dette var morsomt, sier Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen til Dagbladet.

Stoltenbergs parlamentariske nestleder, veteranen Tom Thoresen, smilte bredt.

- Jens var god. Veldig god.

- Jens var eminent! Dette var helt topp, jubler Kjell Engebretsen.

- Det var en meget bra debut, smilte Olav Akselsen, som har overtatt etter Stoltenberg som leder av energikomiteen.

Stoltenberg tok godt vare på TV-anledningen til å framføre sin argumentasjonsrekke for gasskraftverk.

- Jens er jo friskere enn Thorbjørn. Hans opptreden i debatten var betryggende, sier Gunnar Halvorsen.

God debut

- En veldig god debut. Dette var morsomt, sier Dag Terje Andersen. Gunhild Øyangen er også svært fornøyd.

- Han klarte seg utmerket. Jens er ikke bare god i form, men var veldig klar på vår politikk og våre verdier. Han tok skikkelig tak i Carl I. Hagen, sier Øyangen.

Også Kjell Opseth gliste godt etter rundene i stortingssalen.

- Jens er flink og ledig. Jeg er ikke overrasket over at han klarte seg godt. Han har en litt annen stil enn Thorbjørn, men i saksinnhold står de for det samme, påpeker den sindige Opseth.

«Dette var

morsomt»Dag Terje Andersen

Ap-representant