Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet kommunevalg 2019

Ap kan miste makta i flere byer

Halvannet år før kommunevalget ligger Arbeiderpartiet an til å gjøre et svakt valg, ifølge TV 2. Bergen, Tromsø og Oslo kan igjen bli borgerlige.

SVAKT UTGANGSPUNKT: Halvannet år før kommunevalget ligger Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet svakt an på målingene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVAKT UTGANGSPUNKT: Halvannet år før kommunevalget ligger Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet svakt an på målingene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basert på tallene fra det første nasjonale kommunevalgbarometeret Kantar TNS har laget for TV 2 halvannet år før valget, viser prognosen at det kan gå mot maktskifte i mange av de 30 største kommunene.

Der Ap for fire år siden hadde 33 prosent oppslutning i kommunevalget, ligger partiet nå til et rekordlavt 24 prosent.

– Det neste halvannet året blir viktig for å synliggjøre alle de gode resultatene fra kommunene vi styrer og vise fram våre flinke ordførere. Jeg har tro på at vi kommer til å løfte oss, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Ap.

Høyre ligger an til å gjøre sitt beste kommunevalg noensinne, med 29,9 prosent, etter at partiet forrige gang fikk en oppslutning på 23,2 prosent. Det gleder nestleder Jan Tore Sanner.

– Det er veldig hyggelig at folk over hele landet har stor tillit til Høyre. Vi ser det både på nasjonale og lokale målinger, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!