Forsvaret

Ap kan trekke seg fra forsvarsforliket

Budsjettavtale binder partilederne på borgerlig side.

MØTER PROBLEMER: Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke lykkes samle partiene på Stortinget bak endringer i bevilgninger til Forsvaret. Foto: Arbeiderpartiet
MØTER PROBLEMER: Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke lykkes samle partiene på Stortinget bak endringer i bevilgninger til Forsvaret. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har foreløpig ikke lykkes Arbeiderpartiet å få resten av opposisjonen på Stortinget med på å bruke mer penger på hær og Heimevernet i 2018.

Det kommer fram etter forhandlingsmøter mandag ettermidag.

De parlamentariske lederne på Stortinget diskuterte i ettermiddag regjeringens plan for Hæren og Heimevernet på et møte hos Jonas Gahr Støre.

Ap håper å få Venstre og KrF med på å oppjustere regjeringens forslag til forsvarsbevilgninger, men møter en uventet hindring: Sentrumspartiene har inngått budsjettavtale med Høyre og Frp for 2018.

Sentralt i diskusjonene står spørsmål om egne helikoptre for Hæren i nord og antall soldater i Heimevernet.

Etter møtet erkjente Støre at det ikke ser ut til å bli noen enighet om å bruke mer penger på landmakten i statsbudsjettet for 2018.

Dermed er det mulig at Ap kan komme til å trekke seg fra forsvarsforliket.

- Det øker sjansen for at vi ikke kan være med på dette, fordi vi ikke kan ta ansvaret for at det ikke blir ordentlig levert. Men det er noen timer igjen av forhandlingene. Vi får se hva vi får til, sa Støre til NTB på vei ut fra møtet.

Om man ikke får lagt inn penger til en slik helikopterløsning i statsbudsjettet, er en annen mulighet å binde regjeringen til å legge til rette for dette i revidert nasjonalbudsjett i mai, varsler Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer