Ap klappet inn Raymond Johansen

Med trampeklapp ble tidligere rørlegger og nåværende statssekretær i UD Raymond Johansen valgt til ny partisekretær i Arbeiderpartiet.

VALGT: Raymond Johansen ble ny partisekretær i Arbeiderpartiet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VALGT: Raymond Johansen ble ny partisekretær i Arbeiderpartiet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med trampeklapp ble tidligere rørlegger og nåværende statssekretær i UD Raymond Johansen valgt til ny partisekretær i Arbeiderpartiet.

Valgkomiteens leder Hill-Marta Solberg sa at komiteen er overbevist om at Johansen vil profilere partiet på en tydelig og god måte, og at han har egenskapene som skal til for å bygge og videreutvikle partiorganisasjonen.

Den erfarne statssekretæren som nå forlater utenrikspolitikken til fordel for partibygging, har bred tillit i partiet, sterke røtter i arbeiderbevegelsen og lang erfaring fra organisasjonsledelse, lokalpolitikk og regjeringsarbeid.

Tøff valgkamp

- Aps store styrke har ikke vært at vi bare har vunnet et valg. Vår styrke er evnen til å bli gjenvalgt. Derfor er de neste månedene avgjørende. Vi skal inn i den tøffeste valgkampen på 60 år, sa den nyvalgte partisekretæren i sin første tale til landsmøtet.

Johansen viste til den økonomiske kollapsen på Island og advarte landsmøtet om ikke å lene seg tilbake.

- I 2007 ble Island kåret til verdens beste land å bo i. I dag er virkeligheten for våre islandske venner en annen. Vi må aldri forlede oss til å tro at velferdsstaten bare er der og vil fortsette av seg selv. Det vi har bygget opp, kan Siv Jensen rive ned, sa han.

Sentralstyret

Den øvrige partiledelsen ble gjenvalgt. Sentralstyret i Arbeiderpartiet består av: Jens Stoltenberg, Helga Pedersen, Raymond Johansen, Anniken Huitfeldt, Roar Flåthen, Jan Davidsen, Anette Trettebergstuen, Odd Kristian Reme, Jan Bøhler, Torgeir Micaelsen, Trond Giske, Lubna Jaffery Fjell, Mette Gundersen, Arve Bakke, May Britt Lunde, Tove Brandvik, Ingvild Kjerkol, Ingrid Bjørketun Heggø og Bjørn Inge Mo.

NTB