Naturvernforbundet arrangerte lørdag folkefest mot oljeboring med debatt omkring oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Kristin Halvorsen (SV) var en av debattantene. I bakgrunn (f.v.) Liv Signe Navarsete (Sp), Turid Thomassen (R), Ivar Kristiansen (H) og Torgeir Trældal (Frp).  Foto: Jo Straube/Naturvernforbundet /Scanpix
Naturvernforbundet arrangerte lørdag folkefest mot oljeboring med debatt omkring oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Kristin Halvorsen (SV) var en av debattantene. I bakgrunn (f.v.) Liv Signe Navarsete (Sp), Turid Thomassen (R), Ivar Kristiansen (H) og Torgeir Trældal (Frp). Foto: Jo Straube/Naturvernforbundet /ScanpixVis mer

Ap klar for å droppe Lofoten

Vil ikke ofre regjeringssamarbeidet for å presse gjennom olje- og gassutredning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KABELVÅG (NTB): Ap vil ikke ofre regjeringssamarbeidet for å presse gjennom en konsekvensutredning av olje- og gassutvinningen utenfor Lofoten og Vesterålen, skriver VG søndag.

Av flere kilder sentralt i Arbeiderpartiet blir det nå sett på som mer og mer utelukket å skulle presse gjennom konsekvensutredningen i den nåværende stortingsperioden, ifølge avisen.

Årsaken er at regjeringssamarbeidet står på spill. Å overkjøre SV og Sp på nok en miljøsak, skal ikke være aktuelt.

Sentrale kilder i Arbeiderpartiet sier ifølge avisen rett ut at SV i praksis har stilt internt kabinettsspørsmål i Lofoten-saken.

Spørsmålet om å si ja eller nei til å gå videre med olje- og gassplanene er dermed blitt et spørsmål om regjeringens liv.

- Og den prisen er for høy, sier en svært godt informert kilde, som selv er tilhenger av oljevirksomhet i Lofoten.

Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) framførte sine argumenter mot konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen i Kabelvåg lørdag.

Begge deltok for å gjenta sitt nei til oljeboring i Nord.

Samtidig bekrefter svært sentrale kilder i Arbeiderpartiet at man er på jakt etter en løsning som innebærer å komme SV og Sp i møte og hindre at regjeringen sprekker.

(NTB)