Ap-kolleger redd Karita skal sverte Jens

Ber henne utsette boka til etter valget.

FRYKTER BOKBOMBE:  Kolleger i Arbeiderpartiet har bedt Karita Bekkemellem usette boken sin til etter valget av frykt for at den skal ramme partiet. Foto:HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet
FRYKTER BOKBOMBE: Kolleger i Arbeiderpartiet har bedt Karita Bekkemellem usette boken sin til etter valget av frykt for at den skal ramme partiet. Foto:HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ansatte i Aps stortingsgruppe er så bekymret for hva Karita Bekkemellem vil avsløre i boken sin at noen av dem har bedt henne utsette publiseringen til etter valget i høst.

Det bekrefter Bekkemellem overfor VG i dag.

- Ja, det har blitt nevnt for meg. Men jeg opplevde det som råd, ikke som press, sier hun.

Flere kilder i Ap sier til avisen at de forventer at den tidligere likestillingsministeren kan komme med historier som setter Jens Stoltenberg i et dårlig lys. Karita opplevde blant annet å bli fratatt jobben som statsråd av ham oktober 2007.

- Hun har ikke vist tendenser til å ta mye hensyn til regjeringen i det siste, så jeg tipper at boken kommer til å komme før valget. Da blir den farligere, og hun vil dermed få mer medieoppmerksomhet, sier en kilde i partiet til VG.

Spurt om Jens Stolternberg og AP har grunn til å være bekymret svarer Karita avvisende.

- Jeg kan ikke forstå at det skal være grunn til bekymring over at noe jeg skriver vil påvirke valgresultatet. Jeg vil gi min fortelling av det jeg har opplevd i politikken gjennom et langt liv, sier Bekkemellem, og legger til at boken må bli ferdig før det bestemmes når den skal publiseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer