FRYKTER BOKBOMBE:  Kolleger i Arbeiderpartiet har bedt Karita Bekkemellem usette boken sin til etter valget av frykt for at den skal ramme partiet. Foto:HENNING LILLEGÅRD/Dagbladet
FRYKTER BOKBOMBE: Kolleger i Arbeiderpartiet har bedt Karita Bekkemellem usette boken sin til etter valget av frykt for at den skal ramme partiet. Foto:HENNING LILLEGÅRD/DagbladetVis mer

Ap-kolleger redd Karita skal sverte Jens

Ber henne utsette boka til etter valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ansatte i Aps stortingsgruppe er så bekymret for hva Karita Bekkemellem vil avsløre i boken sin at noen av dem har bedt henne utsette publiseringen til etter valget i høst.

Det bekrefter Bekkemellem overfor VG i dag.

- Ja, det har blitt nevnt for meg. Men jeg opplevde det som råd, ikke som press, sier hun.

Flere kilder i Ap sier til avisen at de forventer at den tidligere likestillingsministeren kan komme med historier som setter Jens Stoltenberg i et dårlig lys. Karita opplevde blant annet å bli fratatt jobben som statsråd av ham oktober 2007.

- Hun har ikke vist tendenser til å ta mye hensyn til regjeringen i det siste, så jeg tipper at boken kommer til å komme før valget. Da blir den farligere, og hun vil dermed få mer medieoppmerksomhet, sier en kilde i partiet til VG.

Spurt om Jens Stolternberg og AP har grunn til å være bekymret svarer Karita avvisende.

- Jeg kan ikke forstå at det skal være grunn til bekymring over at noe jeg skriver vil påvirke valgresultatet. Jeg vil gi min fortelling av det jeg har opplevd i politikken gjennom et langt liv, sier Bekkemellem, og legger til at boken må bli ferdig før det bestemmes når den skal publiseres.

Bekkemellem (44) går til høsten ut av politikken etter å ha tilbrakt 20 år på Stortinget. Hun har vært barne- og familieminister i begge Stoltenberg-regjeringene, og var i ni år leder av Aps kvinnenettverk.

Hun ble i april 2007 vraket av Aps valgkomité som leder for kvinnenettverket, og måtte et halvt år etterpå gå av som statsråd. I boken hun nå skriver på, har hun lovet å fortelle om livet bak kulissene.

I et intervju med Dagsavisen sier Bekkemellem at hun setter pris på Jens Stoltenberg, men vil ikke si noe mer om hva som skjedde rundt avgangen før boken kommer.

- Detaljene rundt avgangen min kommer i boka, svarer lovet hun da.

Ifølge Dagsavisen er det første gang noen skriver bok om det politiske livet innad i en sittende regjering.