Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap krever makspris på sykehotell

Arbeiderpartiet krever at helseminister Bent Høie (H) setter en maksgrense for egenandelen pasienter betaler for overnatting på sykehotell.

KREVER MAKSPRIS: Arbeiderpartiet vil ha en maksgrense for hvor mye pasienter skal betale i egenandel for overnatting på sykehotell. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KREVER MAKSPRIS: Arbeiderpartiet vil ha en maksgrense for hvor mye pasienter skal betale i egenandel for overnatting på sykehotell. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap utpeker kronisk syke som taperne etter at det før jul ble klart at Oslo universitetssykehus følger forskriften om betaling fra pasientene, og øker egenandelen fra 0 til 600 kroner.

Innføring av egenandel rammer dem som ikke har noe valg, og som er nødt til å reise til Oslo for å få spesialisert behandling.

- Mange pasienter er inn og ut av sykehus en rekke ganger, kanskje 20- 25 ganger i løpet av en kort periode. Det oppleves urimelig å måtte legge ut mye penger på kort tid, og ikke få dekket de faktiske kostnadene ved sykehusbehandling, sier Aps helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen til NRK.

Det var de rødgrønne som innførte ordningen i 2008, men Micaelsen sier dette er en konsekvens som er utilsiktet og som det må gjøres noe med.

Helse- og omsorgsdepartementet er derimot ikke sikre på at makspris vil løse problemet, og sier de jobber med ulike alternativer for å se om de kommer til en bedre løsning enn dagens situasjon.

- Vi ønsker ikke at pasienter ikke får behandling. Vi vil heller ikke at de blir lagt inn i stedet for å være på hotell for vi tror det er sunt å klare seg selv. Det gjør at du ikke føler deg så syk, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen.

(NTB)