AP: Kvinne ble rådet til å slette mulige bevis i Weinstein-saken av politiet

En politietterforsker er fjernet fra Weinstein-etterforskningen etter at han skal ha rådet en av de fornærmede i saken om å slette informasjon fra mobilen sin.

FORLATER RETTSSAL: Harvey Weinstein forlater rettssalen i New York tidligere i oktober. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
FORLATER RETTSSAL: Harvey Weinstein forlater rettssalen i New York tidligere i oktober. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politimannen ble fjernet fra etterforskningen av overgrepsanklagene mot filmprodusenten Harvey Weinstein i starten av oktober, bekrefter New York-politiet i et brev sendt til produsentens advokat.

Den fornærmede kvinnen har anmeldt Weinstein for å ha voldtatt henne på et hotellrom på Manhattan i 2013. Da politiet startet etterforskning av saken, ble hun bedt om å levere inn mobilen sin som hun skal ha brukt for å komme i kontakt med Weinstein.

Kvinnen ønsket å bistå politiet, men var bekymret for det private innholdet på telefonen, ifølge politiet. Hun spurte derfor politietterforskeren hva hun burde gjøre. Han skal ha rådet henne til å slette alt hun ikke ville at noen andre skulle se, opplyser politiet på Manhattan som etterforsker Weinstein-saken.

Ifølge politiadvokat Joan Illuzzi-Orbon i saken slettet ikke kvinnen informasjonen hun hadde på telefonen. I stedet spurte hun en advokat om hjelp, og hun leverte telefonen til etterforskerne uten at noe ble slettet.

Den tidligere så mektige Hollywood-mogulen har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, selv om over 80 kvinner har beskyldt ham for seksuell trakassering og overgrep i kjølvannet av metoo-kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer