- Ap-kvinnene ikke tøffe nok

SVs Inga Marte Thorkildsen bruker Kvinnedagen til å angripe sine medsøstre i Ap istedenfor å skyte på regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den eneste som snakket om pensjon på Landskvinnekonferansen til Ap var Jens Stoltenberg. Nå er det på tide at Ap-kvinnenes leder, Karita Bekkemellem Orheim, tøffer seg mot den usosiale pensjonsreformen regjeringen har lagt fram. Jeg lurer på om Karita er for feig til å ta en kamp innad i partiet for kvinnenes rettigheter i frykt for å splitte Ap i pensjonssaken, sier SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.no.

Hun krever at Ap-kvinnene kommer på banen og avviser modellen for modernisert folketrygd som ifølge henne vil gi 70 prosent av kvinnene og 40 prosent av mennene lavere pensjon enn i dag.

- På Kvinnedagen har Karita et særlig ansvar for å fortelle velgerne om hun vil at kvinnene skal tape mest på pensjonsreformen. Så langt har hun vært taus, hevder Thorkildsen.

Overrasket

Karita Bekkemellem Orheim er mildt sjokkert over Thorkildsens utfall.

- Jeg synes hun sparker mot feil hold. Det er tross alt regjeringen som har lagt fram pensjonsreformen og Ap har ennå ikke tatt endelig stilling til forslaget. Men jeg er sikker på at partiet vil sikre en god kvinneprofil. Vi har i lang tid jobbet med pensjonssaken på flere nivåer. Det har vært et stort engasjement selv om ikke alt har kommet fram i media, sier Bekkemellem Orheim.

Hun mener det er noe merkelig at SVs profilerte feminist bruker Kvinnedagen til å angripe Ap.

- Jeg vil likevel strekke fram en hånd og minne om behovet for vi fram mot - og etter valget - har en felles forståelse for en rekke spørsmål, også i forhold til kvinner og pensjon, sier Aps stortingsrepresentant.

OVERRASKET: Ap-kvinnenes leder Karita Bekkemellem Orheim er overrasket over SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsens utfall. Foto: Mette Møller
OVERRASKET: Ap-kvinnenes leder Karita Bekkemellem Orheim er overrasket over SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsens utfall. Foto: Mette Møller Vis mer
ER KARITA FOR FEIG? Undrer SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen.