Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-ledelsen vil fjerne fylkeskommunene

Ifølge Adresseavisen vil ledelsen i Arbeiderpartiet fremme et forslag om å fjerne fylkeskommunene på sentralstyremøtet i partiet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har Stoltenberg-regjeringen luftet tanker om å begrense antall fylker, men Ap-ledelsen skal nå ha gått bort fra regionmodellen som det såkalte Oppgavefordelingsutvalget gikk inn for tidligere i sommer. Det er i et utkast til nytt partiprogram hvor partitoppene vil gå inn for å avvikle hele det politiske og administrative system fylkeskommunen innebærer.

- Dersom dette er tilfelle oppfatter jeg det som meget alvorlig. Vi kan ikke i dette langstrakte landet bare han to nivåer; staten og kommunene, sier en vantro tidligere Ap-statsråd Gunhild Øyangen til Adresseavisen.

Hittil har bare Høyre og Fremskrittspartiet tatt til orde for en fullstendig avskaffelse av fylkeskommunene. Forslaget vil ventelig skape spild i regjeringspartiet, men viljen til å forandre på fylke-systemet er åpenbart til stede.

(NTB)