Ap-leder Jonas Gahr Støre innrømmer at han stemte Høyre

- Jeg skulle gjerne beholdt Støre i Høyre, sier Kåre Willoch.

OMBESTEMTE SEG: Jonas Gahr Støre innrømmer i et intervju med VG at han stemte Høyre i sine yngre dager. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMBESTEMTE SEG: Jonas Gahr Støre innrømmer i et intervju med VG at han stemte Høyre i sine yngre dager. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre erkjenner nå at han stemte Høyre ved stortingsvalget i 1981, da han var 21 år gammel. Ved valget fire år etter husker han ikke hva han stemte, forteller han til VG.

- Jeg kan si det sånn at jeg gjennom min oppvekst, barndom og det jeg kom fra: Jeg stemte Høyre ved inngangen til 80-tallet - og var Arbeiderpartiet ved utgangen av 80-tallet. Sånn ble 80-tallet for meg, sier Støre i samtaleprogrammet «Intervjuet» på VGTV.

Støre, som er oppvokst i en svært rik familie på Oslo vest, har aldri tidligere lettet på sløret når det gjelder hva han har stemt ved valg.

Heller ikke i sin ferske bok «I bevegelse» forteller han hva han har stemt. I boken beskriver Støre en prosess han kaller «sosialdemokrat gjennom modning, partimedlem ved beslutning».

Kåre Willoch sier til VG at han takker for støtten fra Støre i 1981.

- Jeg håper jo at han har beholdt noe av tankegodset som gjorde at han stemte på oss den gang. Ellers tenker jeg at det å få en tenksom leder i Ap er veldig bra, sier Willoch, som var statsminister fra 1981 til 1986.

- Jeg skulle gjerne beholdt Støre i Høyre. Men jeg er nok litt overrasket over at han ikke husker hva han stemte ved valget i 1985. Han kommer nok på det etter hvert, sier Willoch humrende til VG.

(NTB)