Ap-leder Jonas Gahr Støre innrømmer at han stemte Høyre

- Jeg skulle gjerne beholdt Støre i Høyre, sier Kåre Willoch.

OMBESTEMTE SEG: Jonas Gahr Støre innrømmer i et intervju med VG at han stemte Høyre i sine yngre dager. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMBESTEMTE SEG: Jonas Gahr Støre innrømmer i et intervju med VG at han stemte Høyre i sine yngre dager. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre erkjenner nå at han stemte Høyre ved stortingsvalget i 1981, da han var 21 år gammel. Ved valget fire år etter husker han ikke hva han stemte, forteller han til VG.

- Jeg kan si det sånn at jeg gjennom min oppvekst, barndom og det jeg kom fra: Jeg stemte Høyre ved inngangen til 80-tallet - og var Arbeiderpartiet ved utgangen av 80-tallet. Sånn ble 80-tallet for meg, sier Støre i samtaleprogrammet «Intervjuet» på VGTV.

Støre, som er oppvokst i en svært rik familie på Oslo vest, har aldri tidligere lettet på sløret når det gjelder hva han har stemt ved valg.

Heller ikke i sin ferske bok «I bevegelse» forteller han hva han har stemt. I boken beskriver Støre en prosess han kaller «sosialdemokrat gjennom modning, partimedlem ved beslutning».

Kåre Willoch sier til VG at han takker for støtten fra Støre i 1981.

- Jeg håper jo at han har beholdt noe av tankegodset som gjorde at han stemte på oss den gang. Ellers tenker jeg at det å få en tenksom leder i Ap er veldig bra, sier Willoch, som var statsminister fra 1981 til 1986.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer