Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-Lene angriper Idol-Sandra

- Hun bagatelliserer vold mot kvinner.

- HUN BAGATELLISERER VOLD MOT KVINNER: Det mener Arbeiderparti-politiker Lene Vågslid. Foto: Jacques Hvistendahl
- HUN BAGATELLISERER VOLD MOT KVINNER: Det mener Arbeiderparti-politiker Lene Vågslid. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-politiker Lene Vågslid reagerer sterkt på uttalelsene til popartist Sandra Lyng Haugen i radioprogrammet Storbymorgen på P5 8. august. Der fortalte Haugen om da hun møtte hip hop-artisten Chris Brown i et studio i Los Angeles for tre år siden.

- Han er jeg fan av. Temperament eller ikke, han er dritflink, sa Sandra Lyng Haugen i intervjuet.

Brown er ved siden av musikkarrieren, mest kjent for å være eks-kjæresten som banket opp Rihanna. I 2009 ble Brown dømt til samfunnstjeneste for den grove volden.

- Må tenke over hva hun sier - Alle som har sett bildene av Rihanna etter at hun ble banket av Chris Brown, vet at det der ikke kan kalles «temperament». Med denne uttalelsen bagatelliserer Sandra Lyng Haugen vold mot kvinner, og det er jeg veldig bekymret for, sier Lene Vågslid.

Stortingspolitikeren er engasjert i å bekjempe vold i nære relasjoner.

SKAMSLÅTT: Dette er Rihanna, etter voldsepisoden. Foto: TMZ / NTB Scanpix
SKAMSLÅTT: Dette er Rihanna, etter voldsepisoden. Foto: TMZ / NTB Scanpix Vis mer

- Sandra Lyng Haugen er en kjent og flink popartist og et forbilde for tusenvis av unge jenter. Da må hun tenke over hva hun sier. Vold i nære relasjoner er et av de største samfunnsproblemene vi har, sier Vågslid.

Hun understreker at hun ikke vil legge seg opp i hvem Sandra Lyng Haugen treffer eller jobber med, og sier at den som har sonet, har gjort opp. Det er holdningen hun vil til livs.

Ønsker holdningsendring - Jeg har snakket med politimestre i hele landet om vold i nære relasjoner, og det har skjedd en enorm holdningsendring i politiet. Før ble det håndtert som husbråk, nå håndteres det som et av våre mest alvorlige samfunnsproblemer. Det å banke kona eller kjæresten er ikke temperament. Det er grov kriminalitet. For de som har opplevd slikt, er det vondt at det bagatelliseres, sier Ap-politikeren.

Dagbladet har tilbudt Sandra Lyng Haugen å svare på angrepet fra Lene Vågslid. Det vil hun ikke.

- Vi har ingen kommentarer til utspillet, skriver hennes manager Gunnar Greve i en sms til Dagbladet.

REAGERER: Lene Vågslid i Arbeiderpartiet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REAGERER: Lene Vågslid i Arbeiderpartiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Sandra Lyng Haugen er aktuell med to programmer i høst, «Idol Junior» og «Sandra Usensurert».

DØMT: Chris Brown ble dømt i 2009 for å ha banket opp sin daværende kjæresten, artisten Rihanna. Her er han på 2014 BMI R&B/Hip-Hop Awards i Hollywood, der han mottok en pris i går. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni.
DØMT: Chris Brown ble dømt i 2009 for å ha banket opp sin daværende kjæresten, artisten Rihanna. Her er han på 2014 BMI R&B/Hip-Hop Awards i Hollywood, der han mottok en pris i går. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!