Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap, MDG og SV sier ja til byrådserklæringen

Avtalen mellom de tre partiene i Oslo legges fram i morgen.

ENIGE: Byrådserklæringen framforhandlet mellom Oslo Ap, Oslo MDG og Oslo SV er godkjent i alle partienes organer. Erklæringen vil bli presentert i Mangelsgården i Storgata i morgen.  Fra v. Frode Jacobsen (Ap), Rina Mariann Hansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) , Kamzy Gunaratnam (Ap) Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) Omar Samy Gamal (SV). Lan Marie Berg (MDG), Raymond Johansen, Einar Wilhelmsen (MDG) og Hanna E. Marcussen (MDG)
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENIGE: Byrådserklæringen framforhandlet mellom Oslo Ap, Oslo MDG og Oslo SV er godkjent i alle partienes organer. Erklæringen vil bli presentert i Mangelsgården i Storgata i morgen. Fra v. Frode Jacobsen (Ap), Rina Mariann Hansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) , Kamzy Gunaratnam (Ap) Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) Omar Samy Gamal (SV). Lan Marie Berg (MDG), Raymond Johansen, Einar Wilhelmsen (MDG) og Hanna E. Marcussen (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Representanter fra alle partiene bekrefter overfor Dagbladet at de har sagt ja til byrådserklæringen som er framforhandlet mellom Arbeiderpartiet, SV og MDG.

Erklæringen ble enstemmig vedtatt i samtlige partier.

Partriene vil presentere avtalen på en pressekonferanse klokka 11 i morgen. Klima og barn og unge er blant de viktigste prioriteringene i erklæringen, opplyser kilder til Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet at byrådskabalen først vil bli presentert onsdag.

I dagens byråd er det åtte byråder, men i sommer ble det åpnet for en økning i antall byråder. Om det blir flere byråder og eventuelt hvor mange, knytter det seg nå spenning til.

Rødt er ventet å fortsette som støtteparti for byrådet ved å stemme for budsjettene. Det er ikke framforhandlet noen avtale med Rødt parallelt med byrådserklæringen, etter det Dagbladet erfarer.

Tidligere i dag ble det klart at Marianne Borgen (SV) fortsetter som Oslo-ordfører. Det er ennå ikke klart om dagens varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) fortsetter i rollen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media