Ap med beste måling på 15 år

Arbeiderpartiet går fram 4,2 prosentpoeng til 39 prosent i en ny meningsmåling. Det er partiets beste måling siden 1999.

OPPTUR: Ap og partileder Jonas Gahr Støre oppnår sine beste tall på en meningsmåling på 15 år. Foto: Bjørn Langsem
OPPTUR: Ap og partileder Jonas Gahr Støre oppnår sine beste tall på en meningsmåling på 15 år. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er Ap nesten like stort som de to regjeringspartiene til sammen.

Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng til 25,9 prosent. Regjeringspartner Frp får 13,8 prosent, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng.

Framgangen til Arbeiderpartiet ligger utenfor feilmarginen.

- Dette var sterke tall som gir en stor inspirasjon til alle som står på for partiet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til ANB.

Han ser målingen i lys av statsbudsjettet som regjeringen la fram forrige uke.

- Det rimer ikke med kutt i barnetillegg for uføre når du samtidig gir store skatteletter til de rike. Når regjeringen fører en sosial profil som folk ikke ønsker, går velgerne til Arbeiderpartiet, sier Støre.

Av de andre partiene på Stortinget er det bare Senterpartiet som har framgang på oktobermålingen med en oppslutning på 4,6 prosent.

Sosialistisk Venstreparti går ytterligere tilbake til 2,7 prosent. Regjeringens støttepartier Venstre og KrF har en oppslutning på henholdsvis 4,5 og 4,4 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne har 3 prosent.

Målingen er tatt opp mellom 7. og 13. oktober. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer