- Ap med politikk fra 70-tallet

Men Høyre etterlyser klarere svar om skatt fra Ap.

HØYRE MOT AP: Stortingsrepresentant, sentralstyremedlem og med i Høyres programkomité Tina Bru etterlyser ser en klar venstredreining i Aps program, men etterlyser klare svar om skatt. Her er Bru sammen med partikollega, storingsrepresentant Henrik Asheim. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HØYRE MOT AP: Stortingsrepresentant, sentralstyremedlem og med i Høyres programkomité Tina Bru etterlyser ser en klar venstredreining i Aps program, men etterlyser klare svar om skatt. Her er Bru sammen med partikollega, storingsrepresentant Henrik Asheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ap's nestleder og leder i programkomiteen, Hadia Tajik, forteller i Dagbladet i dag om arbeidet med nytt partiprogram. Tajik sier at økt uro og utrygghet i verden og i Norge er del av bakteppet.

Hun sier Ap vil fremme tiltak som gir trygghet for arbeid og i arbeid. Hun varsler også at statsselskapene skal få en tydligere rolle som industrilokomotiver i næringslivet.

- Tydelig venstredreining

- Det Hadia sier, er en kopi av Høyres analyse av utfordringene vi står overfor. Ap synes å ha forlatt analysen av at vi har en økonomisk krise, dermed har vi en lik virkelighetsforståelse, sier sentralstyremedlem og stortingsrepresentant Tina Bru til Dagbladet.

- Men i det store bildet er de de politiske løsningene som avgjør. For den politiske debatten er det et bra utgangspunkt at Ap markerer en tydelig venstredreining. Det er tydelig at skattene skal opp, og at Ap går tilbake til 70-tallet når de mener at det er de store statsselskapene som skal dra utviklingen. Men jeg gleder meg til debatten om statsbedriftene skal være i front. Her er det klare skillelinjer mellom Ap og Høyre, sier Bru.

- Savner svar

Hun etterlyser for øvrig mange svar.

- Ap vil reversere arbeidsmiljøloven. Det er det eneste de er konkrete på. Jeg lurer på hva annet de har tenkt å reversere. Fritt behandlingsvalg? Privatskoleloven? Jernbanereformen? Veiselskapet? Og jeg etterlyser mer ærlighet om skatt. Ap har kommet med flere milliardløfter uten å snakke om finansieringen.

- Høyre har kommet med konkrete forslag, og har blitt avkrevd mange svar. Ap tenker høyt, men de kommer med få svar. Så jeg ser fram til klargjøringer, ikke minst om skatt. Og det er rart Hadia ikke nevner kommunereformen, sier Bru.

- Tydelig om trygghet

Både Høyre og Ap har «trygghet» som overskrift for sitt program. I intervjuet med Dagbladet sier Tajik at det er et paradoks at Høyre snakker mye om trygghet, men fører en politikk som bidrar til større utrygghet i folks hverdag.

- De mener vi skaper utrygghet, men vi er tydelige på våre politiske løsninger, sier Bru.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer