Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-medlemmer vil ha Lippestad i bystyret i Oslo

Også 83-årige Thorvald Stoltenberg er med på listeforslaget fra Oslo Aps nominasjonskomite.

 PÅ LISTA:   Advokat Geir Lippestad er på lista over personer nominasjonskomiteen i Oslo Ap ønsker seg som kandidater ved neste bystyre-valg i Oslo. Listeforslaget ble sendt ut onsdag morgen. Foto: Endre Vellene
PÅ LISTA: Advokat Geir Lippestad er på lista over personer nominasjonskomiteen i Oslo Ap ønsker seg som kandidater ved neste bystyre-valg i Oslo. Listeforslaget ble sendt ut onsdag morgen. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti sendte onsdag ut forslag til bystyreliste for lokalvalget neste år. Breivik-forsvarer Geir Lippestad og 83-årige Thorvald Stoltenberg er med på listeforslaget.

Øverst på listen står Raymond Johansen, som er foreslått av alle lokallagene i Oslo. Han er partiets kandidat som byrådsleder. Tone Tellevik Dahl er nummer to og partiets ordførerkandidat, melder TV 2.

Samtidig har nominasjonskomiteen for første gang avholdt uravstemning blant sine medlemmer, som har stemt på sine favoritter. Avstemningen er ment å være rådgivende for nominasjonskomiteen. Lippestad er nummer 33 på den endelige listen, mens Stoltenberg står sist, som nummer 62.

Comeback for Turid Birkeland - Vi er veldig fornøyde med oppslutningen rundt denne uravstemningen. Det er første gang vi gjør dette, sier Signe Horn, leder av nominasjonskomiteen til TV 2.

Tidligere statsråd og AUF-leder, Turid Birkeland, gjør nå politisk comeback. Hun står på 12. plass på nominasjonskomiteens liste.

- Turid Birkeland er dyktig, og det er flott hun er tilbake. Hun og Frode Kyvåg, som står på 15. plass, er sterke nasjonale stemmer i sine miljøer, noe som er viktig å få fram i Oslo, sier Horn til NRK.

Få med innvandrerbakgrunn På de ti øverste plassene, som ofte regnes som sikre plasser, er det bare én person med innvandrerbakgrunn.

- Der må nominasjonskomiteen regne med kamp. Jeg har fått flere henvendelser og reaksjoner fra medlemmer i mitt lokallag som mener denne listen sender et dårlig signal til våre velgere, sier Elvis Chi Nwosu, som er leder i Holmlia Arbeiderparti. Selv står han som nummer 39 på listen.

I Oslo Arbeiderpartis bystyregruppe i dag har elleve av 20 representanter innvandrerbakgrunn.

Den endelige listen vedtas på nominasjonsmøtet helgen 21. og 22. november.

(NTB)

 PÅ LISTA:  83 år gamle Thorvald Stoltenberg . Foto: Håkon Eikesdal
PÅ LISTA: 83 år gamle Thorvald Stoltenberg . Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media