Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap mistet nesten 3.000 medlemmer i fjor

- Vi er selvsagt ikke fornøyd.

MISTET MEDLEMMER:  Både Arbeiderpartiet og Høyre mistet medlemmer i fjor. Her er partiene representert med sine partiledere, statsminister Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET MEDLEMMER:  Både Arbeiderpartiet og Høyre mistet medlemmer i fjor. Her er partiene representert med sine partiledere, statsminister Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 2016 mistet Arbeiderpartiet 2.746 av sine medlemmer. Også Høyre mistet medlemmer i fjor.

Til tross for medlemsfallet er Arbeiderpartiet fortsatt det største partiet i Norge med 54.856 medlemmer, ifølge Klassekampen.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med nedgangen i fjor, men vi skal jobbe for at vi over tid fortsetter den positive medlemsveksten, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Medlemsfallet i Ap er tidligere omtalt av ABC Nyheter, som skriver at også Høyre mistet medlemmer i løpet av fjoråret. Partiet har nå 28.585 betalende medlemmer, en nedgang på 2.802 sammenlignet med valgåret 2015.

Også Venstre, MDG, KrF og Frp mistet medlemmer i fjor, mens SV og Rødt har notert medlemsvekst, ifølge Klassekampen. Senterpartiet har foreløpig ikke gått ut med tall om medlemsutviklingen i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling