MISTET MEDLEMMER:  Både Arbeiderpartiet og Høyre mistet medlemmer i fjor. Her er partiene representert med sine partiledere, statsminister Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET MEDLEMMER:  Både Arbeiderpartiet og Høyre mistet medlemmer i fjor. Her er partiene representert med sine partiledere, statsminister Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ap mistet nesten 3.000 medlemmer i fjor

- Vi er selvsagt ikke fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 2016 mistet Arbeiderpartiet 2.746 av sine medlemmer. Også Høyre mistet medlemmer i fjor.

Til tross for medlemsfallet er Arbeiderpartiet fortsatt det største partiet i Norge med 54.856 medlemmer, ifølge Klassekampen.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med nedgangen i fjor, men vi skal jobbe for at vi over tid fortsetter den positive medlemsveksten, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Medlemsfallet i Ap er tidligere omtalt av ABC Nyheter, som skriver at også Høyre mistet medlemmer i løpet av fjoråret. Partiet har nå 28.585 betalende medlemmer, en nedgang på 2.802 sammenlignet med valgåret 2015.

Også Venstre, MDG, KrF og Frp mistet medlemmer i fjor, mens SV og Rødt har notert medlemsvekst, ifølge Klassekampen. Senterpartiet har foreløpig ikke gått ut med tall om medlemsutviklingen i fjor.

(NTB)