Ap ned 18,0 % i Bergen - blir trolig sittende

Bompengepartiet kunne blitt en ordentlig festbrems for Arbeiderpartiet i Bergen. I stedet ser det ut til at de beholder makta.

THRILLER: Det ble et drama til siste slutt i Bergen. Etter alt å dømme blir dagens Ap-byråd sitttende i vestlandshovedstaden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
THRILLER: Det ble et drama til siste slutt i Bergen. Etter alt å dømme blir dagens Ap-byråd sitttende i vestlandshovedstaden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): På tross av et brakvalg for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Bergen, ser det ikke ut til å gå mot skifte i byrådet i vestlandshovedstaden.

Seint mandag kveld og natt til tirsdag satt representanter fra den sittende Ap/Venstre/KrF-alliansen i møter med Senterpartiet.

Høyre hadde håpet på et politisk skifte i Bergen, men selv om de skulle fått med seg både Frp, FNB, Sp og Pensjonistpartiet i en alliansen, har de ikke flertall i bystyret, der det magiske sifferet er 34. I stedet ser det ut til at Ap og Roger Valhammer blir sittende som byens øverste. Natt til tirsdag ble det klart at partiet gjør et krisevalg i byen med 19,8 prosent av stemmene. Ned hele 18,0 prosentpoeng siden valget for fire år siden.

- Vi er fornøyd med at prognosene viser høyere tall enn de siste målingene, sier han til NRK.

- Gjorde det vi kan

FNBs toppkandidat Trym Aafløy kunne natt til mandag konstatere at hans parti får en oppslutning på 16,9 og elleve representanter i bystyret.

I løpet av en hesblesende valgkveld var partiet oppe i over 19 prosent av stemmene under opptellingen og 13 mandater. Det kunne i så fall ha betydd at bompengepartiet kunne fjerne Ap fra makta i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer