Ap-nei til styrt studierente

Arbeiderpartiet vil ikke gå inn for politisk styrt studielånsrente nå. Dermed ser det ikke ut til å bli flertall for dette på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som Ap er negativ til en politisk styrt rente, vil partiet vurdere et rentetak, og går inn for at det skal bli mulig å binde studielånsrenta.

Med utsikt til 9,1 prosent studielånsrente neste år, ber SV om at Ap må gå bort fra ordningen med markedsstyrt studielånsrente. Ap innførte markedsstyrt rente sammen med Høyre og Fremskrittspartiet, slik at renta på studielån følger den alminnelige renteutviklingen.

Ap-leder Thorbjørn Jagland sier til NTB at det viktigste nå er å få kontroll over økonomien, slik at renta kan gå ned for alle.

Binde renta

- Det er viktigere å få kontroll over økonomien enn å komme med nye bevilgninger. Så må man se på hva som kan gjøres hvis man ikke får økonomien under kontroll, sier han.

Arbeiderpartiets fraksjon i Utdanningskomiteen på Stortinget ber utdanningsminister Jon Lilletun redegjøre for muligheten til å binde studielånsrenta. Ap mener at muligheten til fast rente var en forutsetning for vedtaket om markedsstyrt rente på studielån.

- Dersom dette hadde blitt fulgt opp, ville situasjonen vært mye enklere for mange tilbakebetalere, men departementet har så langt ignorert denne delen av Stortingets vedtak, skriver fraksjonen i et brev til statsråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer