Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-nestleder Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere: For meg var varslene rystende lesning

- For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver Tajik på Facebook.

- RYSTENDE: Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere, og sier at det var rystende lesnin.. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- RYSTENDE: Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere, og sier at det var rystende lesnin.. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-nestleder Hadia Tajik ble kontaktet av Giske-varslere: For meg var varslene rystende lesning, det skriver NTB.

Tajik skriver på sin Facebook-side at hun ikke kjenner det fulle innholdet i alle varslene.

- Onsdag ble jeg imidlertid kontaktet av to av varslerne, og gjort kjent med innholdet i deres varsel. Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver hun.

Videre skriver Tajik at hun ikke kjenner til hvordan varslene er vurdert i oppfølgingen og hva Giskes tilsvar har vært utover at han erkjenner at han har opptrådt belastende.

- I samtale med noen av kvinnene som har varslet forstår jeg at de ikke opplever at de har vært godt nok ivaretatt av partiet. Slik skal det ikke være. Vi sier det skal være trygt å varsle. Da må vi praktisere det også. Det stilles særlig høye krav til et parti og en arbeidsplass som Arbeiderpartiet, nettopp fordi vi ber om folks tillit til å forandre Norge til det bedre. Da er vi nødt til å starte med oss selv, skriver Tajik.

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker om at Giske skal ha opptrådt kritikkverdig. I går tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner. Til Dagbladet sa han at det kan komme flere saker om ham som kan knyttes opp mot metoo-kampanjen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte også Giske, og sa i dag at nestlederen «ikke har mye å gå på».

​Støre sa at han hadde understreket alvoret i situasjonen overfor Giske.

Giske beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig».

Senere fredag kveld ble det kjent at Giske er sykemeldt. Han skriver selv på fin Facebook-side at presset mot han har vært vanskelig å bære.

Samtidig opplever jeg at det kommer påstander jeg må bestride, fordi det ikke samsvarer med min opplevelse, eller fordi det som presenteres som fakta, ikke stemmer. De siste dagene har vært veldig krevende, med store belastninger for mange mennesker. Jeg har dyp sympati med dem som deler sårbare historier som de har båret på. Det står det stor respekt av, skriver Giske. ​

Videre står det:

- Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk, Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon. Jeg har tatt dette til etterretning og er sykemeldt inntil videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!