Ap og Frp fram på ny måling

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går mest fram på Opinions måling.

DELER FRAMGANG: Siv Jensen og Jens Stoltenberg har begge framgang på Opinions nye måling. Foto: BERIT ROALD/SCANPIX
DELER FRAMGANG: Siv Jensen og Jens Stoltenberg har begge framgang på Opinions nye måling. Foto: BERIT ROALD/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går mest fram på en partimåling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ap går fram 1,2 prosentpoeng til 31,6 prosent på ANB-målingen, mens Frp går fram 0,9 prosentpoeng til 28,6 prosent.

- Både Frp og Ap kan vise til solide tall og er tydeligvis i framgang. Her ser vi nok et utslag av at det har blitt flere debatter mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen, sier professor og valgforsker Frank Aarebrot.

Målingen ble gjennomført i perioden 10. til 18. august, mens den forrige målingen Opinion lagde for ANB, ble utført fra 5. til 11. august.

Den nye målingen viser at det foruten Ap og Frp kun er Kristelig Folkeparti som går fram. KrF er opp 0,5 prosentpoeng til 6,3 prosent. Høyre går tilbake 1,1 prosentpoeng til 13 prosent, mens Venstre får støtte fra 5,4 prosent av de spurte, en nedgang på 0,3 prosentpoeng siden forrige måling.

Ap's to regjeringspartnere taper oppslutning. Sosialistisk Venstreparti er ned 0,3 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens Senterpartiet faller 0,9 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Partiet Rødt får 1,5 prosent på målingen, en nedgang på 0,2 prosentpoeng. Kategorien «andre» går fram 0,1 prosentpoeng til 1,6 prosent.

De rødgrønne får til sammen 78 representanter på Stortinget hvis denne målingen ville ha vært valgresultatet. Det er ti færre representanter enn ved valget for fire år siden. De borgerlige partiene får 91 mandater. Det trengs 85 for å ha flertall på Stortinget.

(NTB)