Ap og Frp mot muslimsk skole i Oslo

Oslo (NTB): Det blir ingen muslimsk grunnskole i Oslo. Det vil Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet sørge for. I Stortinget vil de to partiene si nei til godkjenning av en egen skole for muslimer, skriver Aftenposten Aften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aps Oslo-representant Rune Kristiansen vil i Stortingets spørretime onsdag stille spørsmål om den planlagte muslimske grunnskolen i Oslo. Kristiansen vil vite hva utdanningsminister Jon Lilletun (KrF) vil foreta seg i den forbindelse etter at Oslo bystyre tidligere denne måneden sa et klart nei til muslimsk grunnskole.

Lilletun har tidligere uttalt at bystyrets vedtak ikke nødvendigvis får støtte av regjeringen. Det har fått Frps Carl I. Hagen til å forberede et såkalt Dokument 8-forslag. Slike forslag kan hver enkelt stortingsrepresentant reise uavhengig av sine partier. Hagen vil at Stortinget skal si nei til en muslimsk skole. Grunnen er at han ønsker at de muslimske elevene skal integreres i vanlige skoler.

Også Ap vil si nei til en skole for bare muslimske elever.

- Vi ser en slik skole som en trussel mot enhetsskoler. Dessuten vil den ikke fremme integreringen av innvandrere. Derfor kommer vi til å stemme for Hagens forslag, sier Kristiansen til avisen.

Lilletun vil ikke kommentere saken før onsdagens spørretime.