Ap og Høyre avvisende i gass-saken

Arbeiderpartiet og Høyre avviser kontant at det er behov for lovendringer for å bygge gasskraftverk med dagens teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forutsetningene for bygging er på plass når et stortingsflertall mener at forutsetningene er på plass, sier Aps energipolitiske talsmann Olav Akselsen.

Han slår kategorisk fast at det ikke er behov for lovendringer når det gjelder utslipp av CO2. Når det gjelder utslipp av NOx, sier Akselsen at det kan være nødvendig å vurdere lovendringer, og han regner med at regjeringen kommer tilbake til Stortinget i løpet av våren med de endringer som eventuelt er nødvendige.

- Dokumentet fra lovavdelingen viser at stortingsflertallet ikke er på ville veier. Det er derfor ingen grunn til å vurdere verken loven eller våre standpunkt, slår han fast.

Akselsens standpunkt deles av Høyre, og flertallet står dermed fast på hva de har ment hele tiden. Kristelig Folkepartis energipolitiske talsmann Bror Yngve Rahm er skuffet og oppgitt over Akselsens standpunkt.

- Jeg er overrasket og opprørt over at Akselsen så tydelig distanserer politikken fra loven. Jeg er også overrasket over at en tung betenkning fra Justisdepartementets lovavdeling blir betraktet som en bagatell, sier Rahm.

(NTB)