Ap og Høyre enige om datalagringsdirektivet

Datalagringsdirektivet får seks måneders lagringstid.

ENIGHET:. Statsminister Jens Stoltenberg og formann i høyre Erna Solberg skal være enige om at lagringstiden blir satt til et halvår. Foto: Berit Roald / Scanpix
ENIGHET:. Statsminister Jens Stoltenberg og formann i høyre Erna Solberg skal være enige om at lagringstiden blir satt til et halvår. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre har i forhandlinger med Arbeiderpartiet fått gjennomslag for en halvering av lagringstiden for data, melder NRK.

Regjeringspartiene SV og Sp, samt Frp, KrF og Venstre, er i mot norsk innføring av EUs datalagringsdirektiv. Derfor trenger Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet at Erna Solberg og Høyres hjelper til med å få flertall for direktivet i Stortinget.

Høyre hadde også en rekke andre krav i forkant av forhandlingene. Hvorvidt partiet nåde fram med disse blir trolig avklart på en pressekonferanse klokka 13. 00 i dag.

Kritikere av direktivet i Høyres stortingsgruppe vil overfor Dagbladet ikke bekrefte om enigheten er nok til at de vil støtte direktivet gjennom Stortinget, men det er klart at det blir presentert en omfattende avtale mellom de to partiene basert på direktivet og Høyres krav for å støtte forslaget.

Dagbladet kommer med mer.

FAKTA: Datalagringsdirektivet

• EUs datalagringsdirektiv innebærer at teleselskap også i framtida skal lagre mobilsamtaler, sms og epost i mellom 6 og 24 måneder.

• Ap har foreslått lagring i 12 måneder. Informasjon skal kunne hentes ut etter rettslig behandling og ved mistanke i saker med strafferamme på minst fire år.

• Begrunnet i terrorfare, men omstridt av personvernhensyn.

• Norge kan si nei, men har aldri tidligere brukt reservasjonsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer