Bjørnar Moxnes

- Ap og Jonas fører velgerne bak lyset

Bjørnar Moxnes ber Jonas og Hadia lytte til grasrota i partiet og gjøre som Ap-velgerne faktisk ønsker.

KRANGEL: Bjørnar Moxnes og Rødt er lei av halvhjertet støtte fra Ap. Hadia Tajik vil ikke komme Rødt-lederen i møte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRANGEL: Bjørnar Moxnes og Rødt er lei av halvhjertet støtte fra Ap. Hadia Tajik vil ikke komme Rødt-lederen i møte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ap og Jonas Gahr Støre fører velgerne bak lyset når det gjelder profitt i velferden, sier Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

17. januar stemte Ap nei til følgende forslag: «Stortinget ber regjeringen sikre at skattefinansierte velferdstjenester drives av det offentlige og ideelle aktører, og legge fram en plan for gradvis opptrapping av offentlig og ideelt eierskap og drift».

Moxnes peker på at Støre for over ett år siden gikk ut og kunngjorde at Ap hadde snudd i spørsmål om kommersielle aktører og profitt i velferden. Derfor er han skuffet.

- Jonas må ikke bare «talk the talk», han må også «walk the walk». Han har sluttet å argumentere for det han faktisk står for, men later heller som om han er mot profitt i velferden.

- Støre og Tajik sier ja

I intervju med Dagbladet lovet Støre nylig at både han og partiet skal bli tydeligere i kommunikasjonen og politikken. Moxnes mener likevel at han ser en lumsk dobbeltkommunikasjon fra Ap-lederen.

- Ingen i Norge blir gladere enn meg hvis Ap stemmer for profittfri velferd. Problemet er at Jonas har tatt en venstredreining retorisk som han ikke følger opp i praktisk politikk. Støre og Hadia Tajik ønsker tydeligvis ikke et profittforbud i velferden, men de våger ikke si det høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer