GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix Vis mer

Siv Jensen:

- Ap og KrF har gitt Sylvi Listhaug den beste starten på hennes videre politiske karriere

Frp-leder Siv Jensen sier hun er lei seg for at Sylvi Listhaug går av som justisminister og garanterer at den politiske karrieren hennes langt ifra er over.

(Dagbladet/NTB): I et innlegg på Facebook skriver Frp-leder Siv Jensen at hun har hatt et inderlig ønske om at Listhaug skulle fortsette som justisminister.

- Jeg er lei meg for at Sylvi Listhaug har kommet til at hun har ønsket å trekke seg. Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun har vært og ville vært en god justisminister for Norge og FrP.

Videre skriver Jensen at hun har stått bak Listhaug hele veien.

- I helgen snakket jeg med fylkeslederne i FrP. Samtlige stilte seg bak Sylvi Listhaug og var klare til å gå ut av regjering for å svare på mistillitsforslaget. Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi. Jeg har respekt og forståelse for at Sylvi ikke ville at en ny regjering uten FrP ville lagt om kursen i innvandringspolitikken.

Hun understreker at Listhaugs politiske karriere ikke er over.

- Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, fortsetter hun.