Ap og KrF vil pålegge regjeringen å finne en løsning i luftambulansestriden

Ap og KrF støtter ikke Rødts forslag om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten. De vil heller pålegge regjeringen å finne en løsning for å løse striden.

STRID: Ap og KrF støtter ikke Rødts forslag om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten. De vil heller pålegge regjeringen å finne en løsning for å løse striden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STRID: Ap og KrF støtter ikke Rødts forslag om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten. De vil heller pålegge regjeringen å finne en løsning for å løse striden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Ap går nå inn for at Stortinget pålegger regjeringen å sikre ambulansetjenesten – enten gjennom forhandlinger med operatøren eller en ny anbudsrunde med virksomhetsoverdragelse etter arbeidsmiljølovens bestemmelser, eller på annen egnet måte – slik at folk i nord kan være trygge på at det er tilstrekkelig med kompetente folk til å fly syketransport, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Ap.

Også KrF stiller seg bak dette forslaget.

Kjerkol legger til at folk i nord fortjener trygghet for en sikker syketransport.

– Nøkkelen til trygghet er at det finnes nok kompetente folk og nok fly til å utføre oppdrag og ivareta beredskapen. Krisen har oppstått fordi anbudet har skapt stor tvil om begge deler, sier hun, og ber regjeringen rette opp manglene.

Men Ap vil ikke støtte Rødts forslag om å annullere anbudsrunden.

– Det er ikke Stortingets oppgave å tildele kontrakter, slik Rødt legger opp til, sier Kjerkol.

Stortingets helsekomité skal torsdag avgi sin innstilling til forslaget fra Rødt om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten. Det er et forslag blant andre Sp og SV opprinnelig støttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer