Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap og KrF vil samarbeide i Bergen

Nå skal de finne ytterligere en partner.

VALGVINNER: Påtroppende byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup (Ap) sa i dag at Ap og KrF har hatt de første sonderingssamtalene og er blitt enige om at det er grunnlag for å starte forhandlinger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VALGVINNER: Påtroppende byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup (Ap) sa i dag at Ap og KrF har hatt de første sonderingssamtalene og er blitt enige om at det er grunnlag for å starte forhandlinger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og KrF er blitt enige om å inngå byrådssamarbeid i Bergen. Nå skal de finne ytterligere en partner.

Samarbeid mellom de to partiene er nemlig ikke nok. For å få flertall i bystyret, kreves 34 representanter. Arbeiderpartiet fikk 26 og KrF 4.

De to partiene innkalte til pressekonferanse i ettermiddag etter å ha hatt forhandlingsmøte tidligere på dagen.

- KrF og Ap har hatt de første sonderingssamtalene. Der er vi blitt enige om at det er grunnlag for å starte forhandlinger for å danne byråd, sier påtroppende byrådsleder Harald Schjelderup (Ap), ifølge Bergens Tidende.

På møtet snakket de om hvor langt unna hverandre de står i ulike saker, med tanke på et mulig samarbeid. I tillegg diskuterte de ytterligere samarbeidspartnere.

De to partiene tar sikte på å danne flertallsbyråd, og trenger ytterligere én samarbeidspartner. Senere onsdag vil Ap ha samtaler med de andre mulige samarbeidspartnerne SV og Miljøpartiet De Grønne. Torsdag skal de møte Venstre og Senterpartiet.

Ingen av partiene har ønsket å kommentere innholdet i forhandlingene.

- Vi skal prate og bli bedre kjent med hverandre. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier KrFs Dag Inge Ulstein.

Ap og KrF er blitt enige om at samarbeidet skal tuftes på trygg økonomisk styring, utjevne sosiale forskjeller og en grønnere by.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!