Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap og Sp får flertall sammen i ny måling

For andre måned på rad.

I FLERTALL: Senterpartiet og Arbeiderpartiet, her representert med sine partiledere, Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre, kan sammen få flertall på Stortinget, ifølge målingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I FLERTALL: Senterpartiet og Arbeiderpartiet, her representert med sine partiledere, Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre, kan sammen få flertall på Stortinget, ifølge målingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre måned på rad viser Klassekampen og Nationens partibarometer at Arbeiderpartiet og Senterpartiet sammen ville hatt flertall på Stortinget.

I den nye målingen får Ap en oppslutning på 33,7 prosent, en framgang på 1,5 prosent fra forrige måling, mens Sp får en oppslutning på 11 prosent, fram 0,3 prosentpoeng.

De to partiene ville ifølge målingen ha fått flertall med 85 av 169 mandater på Stortinget dersom det var valg i dag.

Høyre har en framgang på beskjedne 0,1 prosentpoeng på målingen og får 23,9 prosent, mens regjeringspartner Frp – som denne helgen avholder landsmøte – går tilbake med 1,3 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 13 prosent.

- Jeg liker ikke at partiet er nede på 13 poeng. Det gjør jeg virkelig ikke, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til Nationen.

Både SV og Venstre havner under sperregrensen og får henholdsvis 3,7 og 3,2 prosent, en tilbakegang på 0,1 og 0,4 prosentpoeng fra forrige måling.

For de øvrige partiene er den prosentvise oppslutningen som følger (endring i parentes): KrF: 5 (+1,2), MDG: 2,9 (+0,1), Rødt: 2,3 (-0,4).

Målingen er gjort av Norfakta Markedsanalyse AS. Feilmarginen er på mellom 0,8 og 2,9 prosent.

(NTB)