- Ap og SV bør rødme

Erna Solberg svarer på angrep om løftebrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Opposisjonen, med Aps finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre i spissen, anklager regjeringen for store løftebrudd. men selv er Erna Solberg godt fornøyd med det hennes regjering har klart å få til på få uker.

- Vi innfrir Han får svar på tiltale av statsminister Erna Solberg (H):

- Ap har bestemt seg for at de skal si det, det er ikke noe grunnlag i dette budsjettet til å si det. Vi har lovet mer til lærerne, mer aktivitet i sykehusene, mer til rus, psykisk helse, mer til vei og jernbane og skattelettelser, og vi innfrir.

- Vi innfrir ikke alt, herregud, men den rødgrønne regjeringen har sittet i åtte år uten å innfri valgløfter, så de burde egentlig rødme over sin egen argumentasjon, sier Solberg.

Se hele budsjettdekninga i Dagbladets nyhetsstudio.

Ansvarlig Hun sier budsjettet viser ansvarlig oljepengebruk, noe som var et stort stridstema i valgkampen.

- Vi viser ansvarlig oljepengebruk, vi er godt innenfor handlingsregelen. Vi bruker litt mer penger enn den forrige regjeringen, men i forhold til det Jens Stoltenberg definerte som målestokk i sommer, 2, 9 prosent, er vi under selv om vi bruker mer penger.

- Dette er et budsjett som vil føre til mer vekst på kort og lang sikt. Det viktigste for meg er å ha begge disse målene.
Vi bidrar til bedre investeringsklima, mer optimisme i norsk nærlingsliv fordi viktige skatter og avgifter går ned.

Godt fornøyd - Hva er du mest fornøyd med?

- Jeg mest fornøyd med at vi leverer så mye så raskt på de løftene vi ga i valgkampen.

- Og hva er du minst fornøyd med?

- Jeg skulle ønsket å få til noe mer for enkelte grupper, særlig de som står utenfor arbeidsmarkedet. Det dreier som små beløp som kunne bidratt for disse gruppene, sier Solberg.

Kritikk fra LO Senere i dag møter hun organisasjonene i arbeidslivet. Der vil hun få høre at NHO i hovedsak er fornøyd, mens LO misliker retningen på budsjettet, og særlig at regjeringen kutter i arbeidsmarkedsttiltak.

LO er også svært misfornøyd med at pappkvoten er redusert, at maksprisen oppheves og at det ikke blir to barnehageopptak i året.

STOLT: Det var en stolt statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen som i går la fram den nye regjeringens tilleggsproposisjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOLT: Det var en stolt statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen som i går la fram den nye regjeringens tilleggsproposisjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer