Ap og SV kan nærme seg Lofoten-løsning

Men SVs fylkesledere mener at partiet bør gå ut av regjeringen hvis resultatet blir en konsekvensutredning.

NÆRMER SEG EN LØSNING?: Aftenposten skriver i dag at boretilhengerne i Ap og vernetilhengerne i SV nå skal ha kommet hverandre i møte i forhandlingene og at de er innstilt på å godta samme innhenting av kunnskap om oljevirksomhet i nord. Men partileder Kristin Halvorsen har tidligere avvist å risikere den rødgrønne regjeringens fortsatte eksistens i Lofoten-spørsmålet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NÆRMER SEG EN LØSNING?: Aftenposten skriver i dag at boretilhengerne i Ap og vernetilhengerne i SV nå skal ha kommet hverandre i møte i forhandlingene og at de er innstilt på å godta samme innhenting av kunnskap om oljevirksomhet i nord. Men partileder Kristin Halvorsen har tidligere avvist å risikere den rødgrønne regjeringens fortsatte eksistens i Lofoten-spørsmålet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap og SV skal nærme seg et kompromiss i regjeringsforhandlingene om oljeboring i Lofoten. Samtidig mener SVs fylkesledere at partiet bør gå ut av regjeringen hvis resultatet blir en konsekvensutredning.

Kommet hverandre i møte Aftenposten skriver i dag at boretilhengerne i Ap og vernetilhengerne i SV nå skal ha kommet hverandre i møte i forhandlingene og at de er innstilt på å godta samme innhenting av kunnskap om oljevirksomhet i nord.

Det er toppolitikere fra begge partiene som anonymt skal ha bekreftet dette overfor avisen. Partene skal ha blitt enige om å godta et kompromiss om innhenting av informasjon uten å kalle dette for en konsekvensutredning.

SVs gevinst vil ligge i at regjeringens kunnskapsinnhenting ikke vil innebære er uttalt siktemål om fremtidig olje- og gassvirksomhet, slik målet med en konsekvensutredning beskrives i petroleumsloven.

Samtidg går partiets fylkesledere ut i Klassekampen og gir klar beskjed om at de ikke kan leve med at området åpnes for oljeboring.

- Vi kommer til å gå på en kjempesmell hvis vi godtar noe annet. Da kan vi like godt bli et underbruk av Arbeiderpartiet, og det er vi selvfølgelig ikke, sier leder for Troms SV, Jan Olsen.

Smertegrense Avisen har snakket med tolv fylkesledere i SV, og bare én av disse sier at partiet kan leve med en konsekvensutredning.

- Hvis SV har en smertegrense, går den her. Selv om man må gi og ta i en koalisjonsregjering, er det grenser for hvor store kameler man kan svelge, sier Roy Eilertsen, leder i Østfold SV.

Partileder Kristin Halvorsen har tidligere avvist å risikere den rødgrønne regjeringens fortsatte eksistens i Lofoten-spørsmålet.

NTB