Ap om Heggelund:- Lite sympatisk sutring

Høyre kan ikke løpe til Ap etter hjelp i en uføredebatt de har klønet til selv, mener Anette Trettebergstuen (Ap).

SLÅR TILBAKE: Arbeiderpartiet blir beskyldt for ansvarsfraskrivelse fordi de, etter Høyres syn, har skygget banen i debatten om uførereformen - som ble vedtatt med bredt flertall i Stortinget under den rødgrønne regjeringen. Ap-representant Anette Trettebergstuen i arbeids- og sosialkomiteen, lar seg ikke imponere av kritikken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Arbeiderpartiet blir beskyldt for ansvarsfraskrivelse fordi de, etter Høyres syn, har skygget banen i debatten om uførereformen - som ble vedtatt med bredt flertall i Stortinget under den rødgrønne regjeringen. Ap-representant Anette Trettebergstuen i arbeids- og sosialkomiteen, lar seg ikke imponere av kritikken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som en oppvarmingsøvelse til dagens budsjettdebatt i Stortingets arbeids- og sosialkomité, klinker Høyre-representant Stefan Heggelund til mot Arbeiderpartiet: Han mener arkitektene bak uførereformen har veket unna debatten.

- Hvor er Arbeiderpartiet? Dette er en reform som de foreslo. Likevel overlater de det altså til Høyre og Frp å forklare og informere om det de omtalte som noe av det viktigste de gjorde da de satt i regjering - mens de sitter og ser på, sier Heggelund til Dagbladet.

- På et tidspunkt kan man ikke lenger kalle seg et ansvarlig parti når man ikke kan vise at man står inne for de reformene man selv har foreslått når de skal implementeres, legger han til.

Arbeidspolitisk talsperson i Ap, Anette Trettebergstuen, er ikke spesielt imponert av angrepet fra komitékollega Heggelund.

- Dette er lite sympatisk sutring, spør du meg. Det er spesielt at en Høyre-representant ber Arbeiderpartiet om hjelp i en debatt de selv har klønet til, sier hun til Dagbladet.

- Høyre må rydde selv - Enhver sittende regjeringen har selv ansvar for å implementere vedtatte reformer, og er ansvarlig for å informere godt nok. Dette får fungere som voksenopplæring for Heggelund, sier hun, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer