Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap om ny E18: - Vi står bak den gamle avtalen

Nytt Oslo-byråd til tross: Stortinget bestemmer.

 NEI TIL JA  ?  Arbeiderpartiet sentralt står på den inngåtte avtalen om E18-utbygging, og det er Stortinget som bestemmer, sier Aps samferdselspolitiske talsmann Eirik Sivertsen. Her morgentrafikken inn til Oslo i Sandvika. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
NEI TIL JA ? Arbeiderpartiet sentralt står på den inngåtte avtalen om E18-utbygging, og det er Stortinget som bestemmer, sier Aps samferdselspolitiske talsmann Eirik Sivertsen. Her morgentrafikken inn til Oslo i Sandvika. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet på Stortinget sier de stiller seg bak vedtatte E18-planer.

Dette er det Stortinget som bestemmer, slår Aps samferdselspolitiske talsmann.

E18 er en riksvei, som staten håndterer, og det er Stortinget som har siste ord om utbyggingen av veien, understreker Eirik Sivertsen, som er Aps samferdselspolitiske talsmann overfor Aftenposten.

- Generelt har Arbeiderpartiet sagt at vi støtter Oslopakke 3 slik den er framforhandlet og lagt fram for Stortinget. Vi står altså bak Oslopakke 3, som baserer seg på en bred avtale.

Han understreker at E18 er et nasjonalt ansvar.

- Det er Stortinget som bestemmer. Men tillitsvalgte som er berettiget til det, må få mene noe om hvordan fremtiden skal være. Vi skal lytte til hva Oslo, Asker og Bærum mener. Men igjen, det er Stortinget som til sjuende og sist avgjør hvordan det skal bli, sier han.

«Ingen utvidelse av E18» og «ingenting skal skje utenfor dagens trasé"; var signalene fra MDG og SV da de nye byrådspartiene i Oslo la fram sin tiltredelseserklæring mandag formiddag.

Aps Raymond Johansen brukte imidlertid formuleringen «forhandlingsutspill» om budskapet rundt E18.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!