Ap-opprør i innlandet

Hele innlandet krever nå at regjeringen snur om bioavgiften.

PROTESTERER: - Jeg er skuffa. Jeg forstår ikke argumentasjonen deres, sier Hilde Fivelstad (Ap), ordfører i Jevnaker. Hun får støtte fra ordfører i Ringerike, Kjell B. Hansen (Ap) og flere andre Ap-ledere på Østlandet. Foto: Krister Sørbø.
PROTESTERER: - Jeg er skuffa. Jeg forstår ikke argumentasjonen deres, sier Hilde Fivelstad (Ap), ordfører i Jevnaker. Hun får støtte fra ordfører i Ringerike, Kjell B. Hansen (Ap) og flere andre Ap-ledere på Østlandet. Foto: Krister Sørbø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| På en murvegg i Sundvolden i Buskerud roper folkets røst imot oss: «Jens er møkk». Skrevet av noen forbifarende ungdommer i generell frustasjon nå i høst, får vi høre.

I innlandet har regjeringen gjort seg upopulær i det siste. Politikere, privatpersoner og næringsliv krever nå at Jens og regjeringen snur om biodieselavgiften. Lokale Ap-ledere i Oppland, Hedmark, Buskerud og Østfold er sterkt kritiske til sin egen statsminister og regjering.

- Vi mener hele miljøtroverdigheten til regjeringa står på spill. Dette rammer et utviklingsarbeid i innlandet som har pågått i 20 år, sier ordfører i Jevnaker, Hilde Fivelstad (Ap) og ordfører i Ringerike, Kjell B. Hansen, til Dagbladet.

BiodistriktetInnlandet, særlig Hadeland, er kjent som en foregangsregion for bioenergi. På Hadeland driver godt over 20 små og mellomstore foretak innen bioenergi til både oppvarming og drivstoff. Råstoffene er lokale og består av alt fra rapsolje til avfall, bark og flis. Alle de nye bilene til kommunens hjemmetjeneste går på biodrivstoff, og her finnes egne biodieselpumper. Mye kompetanse er bygget opp, og framtidsplanene har vært store. Men nå er folk fortvilte. Som følge av avgiften ser de mørkt på framtida for hele bioenergibransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer