Giske-saken:

Ap-ordfører mener man også må vurdere Tajiks stilling som nestleder

Ap-ordfører Ole Haugen på Hitra tar til orde for at et ekstraordinært landsmøte også vurderer Hadia Tajiks stilling som nestleder i partiet.

Ap-nestleder Hadia Tajik. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
Ap-nestleder Hadia Tajik. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aftenposten har kontaktet 175 Ap-ordførere om situasjonen i partiet. Hitra-ordfører Ole Haugen er blant 22 ordførere som har svart. Han mener det er klokt av Trond Giske å tre tilbake som nestleder inntil videre, men er samtidig sterkt kritisk til Hadia Tajiks opptreden.

Ifølge Haugen bør det kalles inn til ekstraordinært landsmøte.

- Ja, jeg synes vi har en nestleder nummer to som det også er grunn til å stille spørsmål ved. Jeg synes Hadia Tajik har brutt en viktig regel om ikke å trå på en som ligger nede, sier han.

Haugen viser spesielt til Facebook-posten hennes fra 22. desember, der hun skriver: «For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist».

- Jeg skjønner at hun bruker «menneske» og «nestleder». Men at hun hengte på «jurist» synes jeg er usmakelig. Hun opphøyer seg selv til å være noe mer enn oss andre, sier Haugen.

Hadia Tajik opplyser til NTB via sin rådgiver Snorre Wikstrøm at hun ikke har noen kommentarer til Haugens uttalelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer